NAJSTARIJIMA POKLON VIŠE OD 200 KNJIGA: Stanari gerontološkog centra "Mladenovac" dobili vredna izdanja Kompanije "Novosti"

J. Ž. S.

03. 03. 2022. u 08:45

BIBLIOTEKA Gerontološkog centra (GC) u Mladenovcu od juče je bogatija za više od 200 izdanja Kompanije "Novosti", koje su stanarima ove ustanove uručili Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti" i svih izdanja naše kuće, i Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

НАЈСТАРИЈИМА ПОКЛОН ВИШЕ ОД 200 КЊИГА: Станари геронтолошког центра Младеновац добили вредна издања Компаније Новости

Darija Kisić Tepavčević, Milorad Vučelić i Velimir Petrov, Foto: Z. Jovanović

Oko 300 korisnika doma za stare ubuduće će uživati u čitanju stranih i domaćih klasika, beletristike, ali i naših najčitanijih časopisa.

Kako je naglasila ministarka Kisić Tepavčević, pre nekoliko nedelja prilikom uručivanja IT opreme GC "Mladenovac", stanari su osim moderne tehnologije, poželeli i knjige. Tada im je obećala da će raditi na tome da uskoro dobiju i novu biblioteku.

- Obećano, ispunjeno - rekla je ministarka korisnicima koji su je dočekali u holu doma.

Foto: Z. Jovanović

- Ispunili smo vam želju da se obnovi vaša biblioteka. Hvala "Novostima" na saradnji, jer su nam omogućile da naše korisnike obradujemo novim naslovima. Ministarstvo će nastaviti da osluškuje potrebe stanara i zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite. Mi smo tu zbog njih i učinićemo sve da im boravak i uslovi života i rada budu prijatniji i bolji.

Milorad Vučelić je poželeo stanarima doma u Mladenovcu dug život i dobro zdravlje.

- Drago nam je da možemo da učestvujemo u ovakvim akcijama i obradujemo one kojima je knjiga još uvek jedan od najboljih prijatelja - rekao je glavni i odgovorni urednik "Novosti".

Foto: Z. Jovanović

Potom se prisutnima obratila i Dušica Tokić, šef zdravstvene službe u mladenovačkom domu. Ona je zahvalila "Novostima" i Ministarstvu za rad, na vrednom poklonu. Naglasila je i da će mu se najviše obradovati petnaestak korisnika kojima je knjiga najbolji drug.

- Animacija uz dobro štivo je za ljude u domu veoma korisna - rekla je Tokićeva.

U ime stanara doma, darodavcima se na originalan način zahvalio Velimir Petrov.

- Stara izreka kaže ko daje neka ćuti, ko prima neka govori, pa s tim u vezi želim da vam zahvalim. Ovo je gest dobre volje i prijateljstva, ali i odgovorne politike koju vodi naša ministarka. Zauzvrat vam poklanjamo stotinu slobodnih osmeha kao dopunu energije koju svakodnevno nesebično trošite, a koja će vam biti neophodna za ostvarivanje budućih zadataka - rekao je Petrov.

Ispunjena želja stanara da im se obnovi biblioteka, Foto: Z. Jovanović

PREDNOST

U GERONTOLOŠKOM centru "Mladenovac" trenutno živi 257 korisnika, a mesta ima za 310 stanara. U poslednje dve godine zbog pandemije kovida 19, prijema novih korisnika gotovo da nije bilo, a sada dnevno imaju po jedan.

- Nadamo se da ćemo do leta popuniti sve kapacitete. Osim dobrih uslova i pristupačna cena je naša prednost. Prosečan iznos koji plaćaju naši korisnici je oko 39.000 dinara - rekla je Dušica Tokić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEDELJA ODRŽIVOG RAZVOJA I POSLOVANJA: Bolji biznis za bolje društvo