OBRADOVALI ĐAKE U CRNOJ BARI: "Novosti" poklonile knjige, svoja izdanja, biblioteci škole u selu kod Čoke

R. ŠEGRT

10. 12. 2021. u 19:08

NA adresu Osnovne škole "Jovan Popović" u Crnoj Bari kod Čoke, koju pohađa 18 đaka od prvog do četvrtog razreda, poslednjih mesec dana neprestano stižu paketi. Nisu darovi od Deda Mraza, već kutije pune knjiga. Đacima ih šalju pojedinci, biblioteke i izdavači kako bi doprineli ostvarenju želje učiteljica ove škole da formiraju biblioteku i čitalački klub sa naslovima na srpskom i mađarskom jeziku.

ОБРАДОВАЛИ ЂАКЕ У ЦРНОЈ БАРИ: Новости поклониле књиге, своја издања, библиотеци школе у селу код Чоке

Dar usrećio i učenike i učiteljice / Foto R. Šegrt

Ovu divnu nameru podržale su i "Novosti", pa su u Crnu Baru stigle i vredne knjige, izdanja naše kuće. Poklon đacima predala je dopisnica "Novosti" iz Kikinde, a knjigama su se svi obradovali, a čini se najviše Emilija Vozarov, koja je učenica prvog razreda, a već pasionirani čitalac.

- Da li je to za naš čitalački klub? - pitala je Emilija, a posle potvrdnog odgovora veselo je raširila i ruke i osmeh.

Ona je jedan od petoro prvačića ove sesoke škole na severu Banata. Polovina đaka, u kombinovanim odeljenjima, nastavu sluša na srpskom, a druga na mađarskom jeziku.

- Zahvalni smo "Novostima" na podršci. Posle reportaže o našoj školi i akciji sakupljanja knjiga, ali i nameštaja za čitalački klub, stiglo nam je mnogo naslova, a i dalje stižu. Hvala mnogo i za poklon iz "Novosti". Đaci su se mnogo obradovali - kaže učiteljica Jelena Cvijan.

Naša kompanija poslala je knjige za decu, ali i nekoliko naslova za odrasle iz svoje izdavačke delatnosti, jer je namera škole da knjige mogu da pozajme i roditelji đaka. Učiteljice Jelena Cvijan i Monika Golić veruju da je škola u ovom malom selu sa oko 400 stanovnika - višestruko važna. Za decu nema drugih sadržaja, pa je škola jedino mesto za druženje školaraca. Shvataju to i roditelji i podržavaju učiteljice u njihovim namerama da deci dane učine što zanimljivijim.

- Jedan roditelj nam je donirao taburee za sedenje. Pomoć nam je ponudio i stolar koji će napraviti nove police. Polako opremamo biblioteku. Verujemo da ćemo na proleće imati novi, bogatiji sadržaj u našoj školi - zadovoljno pričaju učiteljice.

PODRŠKA SA SVIH STRANA

ISTOVREMENO sa poklonom od "Novosti" oko stotinak odabranih knjiga za decu darovala je Narodna biblioteka "Jovan Popović" iz Kikinde. Ova ustanova ponudila je i pomoć oko formiranja školskog kluba za čitanje.

- Od Narodne biblioteke Srbije dobili smo, takođe, stotinak naslova. Mnogo naslova poslali su nam i neki poznati izdavači, a knjige nam šalju i pojedinci. Iznenađeni smo podrškom sa svih strana - kaže učiteljica Jelena Cvijan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!