OVO JE DEČAK KOJI SE IZGUBIO U ŠUMI: Nova saznanja u slučaju nestanka mališana kod Kruševca

S.BABOVIĆ

20. 02. 2022. u 17:48

SEDMOGODIŠNjI dečak iz Mačkovca, kod Kruševca, koji je, kako navode u policiji, nađen u šumi nekih četiri kilometra od kuće nakon što je majka oko 11 sati prijavila nestanak, već je nestajao ranije tog jutra.

ОВО ЈЕ ДЕЧАК КОЈИ СЕ ИЗГУБИО У ШУМИ: Новa сазнања у случају нестанка малишана код Крушевца

Foto: Privatna arhiva lovaca

- Kolege su bile u lovu na predatore u šumi u ataru sela Koševi kad su naišli na dečaka - priča za "Novosti" Darko Stanojlović, lovac iz Koševa.

- Javili su mi šta se dogodilo, rekao sam da fotografišu dečaka i oni su mi poslali fotografiju, koju sam postavio na našu sekcijsku grupu. To je bilo malo pre devet sati. Kako zaista niko nije znao dete, odveli smo ga do lovačke vikendice, krenuli dalje da tragamo za roditeljima i na kraju uspeli da nađemo porodicu u Mačkovcu. Dete je odvedeno kod majke, mislim negde oko 10 sati.

Prekinut lov zbog potrage

Čim su našli dečaka u šumi, lovci su prekinuli lov. Kako nam je predočeno, on je imao i mnogo sreće, budući da je danas poslednji lovni dan u sezoni na predatore, pa su lovci bili na više lokacija u šumi.

Dečak je lovcima uspeo da kaže da ima pet godina, ali nije umeo da objasnio ko su mu roditelji. Lovci su razumeli da je na bicikli jurilo komšijsko kuče i da se tako izgubio u šumi. Okrenuli su brojne telefone pre nego da utvrde identitet deteta i porodice.

Šta se dogodilo nakon što su dečaka vratili porodici, i kako se dogodilo da dečak praktično ponovo nestane što je majka prijavila u 11 sati, lovcima nije poznato.

Kruševačka policija, kako su objavile "Novosti" ranije je predočila je da je "brzom i efikasnom intervencijom pripadnika MUP u Kruševcu, pronađen dečak iz jednog sela u okolini ovog grada, čiji je nestanak prijavljen danas oko 11 sati".

- Odmah po prijavi majke da je njen sedmogodišnji sin nestao, policija je izašla na lice mesta i pretragom terena pronašla dečaka na mestu udaljenom četiri kilometra od kuće - navodeno je u policiji.

O događaju je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu i Centar za socijalni rad.

BONUS VIDEO - EKSKLUZIVNO: Novosti sa čuvarima kopnene zone bezbednosti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024