NATPROSEČNO TOPLO VREME: Ovo je detaljna vremenska prognoza Đorđa Đurića za februar

Novosti online

10. 02. 2022. u 12:09

METEOROLOG Đorđe Đurić dao je detaljnu vremensku prognozu za mesec februar.

НАТПРОСЕЧНО ТОПЛО ВРЕМЕ: Ово је детаљна временска прогноза Ђорђа Ђурића за фебруар

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Kako stoji u Đurićevoj prognozi, toplo vreme nastaviće se i u petak, ali za dva do tri stepena svežije nego danas.

Biće sunčano. Nakon hladnog jutra i temperature od -4 do 4°C, maksimalna temperatura biće od 13 do 17°C, u Beogradu do 14°C. Ipak, tokom dana očekuje se slabljenje termičkog grebena, a sa severozapada će se približiti hladni front, upozorava meteorolog, i dodaje:

- Krajem dana do severozapadnih, a tokom večeri i noći i do ostalih predela Srbije očekuje se prodor ovog oslabljenog hladnog fronta. On će biti praćen naoblačenjem i padom temperature, a slab do umeren jugozapadni vetar biće u skretanju na umeren, prolazno i jak severozapadni, uz prodor hladnije vazdušne mase sa severa. Tek ponegde se očekuje slaba kiša, ali značanije padavine se ne očekuju.

Vreme za vikend

Za vikend u Srbiji biće, pokazuje vremenska prognoza, umereno do pretežno oblačno, a zbog snažnog anticklona sa centrom iznad centralne Evrope, vazdušni pritisak biće veoma visok.

Očekuje se uglavnom suvo vreme, a slaba kiša u nižim, a slab sneg na planinama očekuje se u subotu u južnim i centralnim predelima Srbije. Severozapadni vetar do kraja dana biće u slabljenju, a tokom večeri vetar u skretanju na jugoistočni i biće u pojačanju. U noći ka nedelji i tokom nedelje, centar ovog antickkona izmestiće se severoistočno od Srbije i nalaziće se iznad Karpata, prognozira Đurić.

Zbog nešto nižeg vazdušnog pritiska iznad Mediterana, nad Srbijom će biti izraženiji stepen pritiska, pa će tako u košavskom području u nedelju duvati jugoistočni vetar jak, na jugu Banata ujutro i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura tokom vikenda biće u Srbiji od 6 do 12 stepeni, u Beogradu do 10, stoji u prognozi.

Prognoza vremena za narednu nedelju

U ponedeljak i utorak u Srbiji umereno oblačno i toplije sa sunčanim intervalima, a košava će oslabiti. Očekuje se i dalje visok vazdušni pritiska, ali i uticaj ciklona sa Atlantika, koji će sa jugozapada prema našem području uslovljavati strujanje toplije vazdušne mase.

Tokom sledeće sedmice iako se očekuje natprosečno toplo vreme i više nego dovoljna visina snežnog pokrivača očekuje se iznad 1.500 metara nadmorske visine, dok bi se na oko 1.000 metara snežni pokrivač mogao i otopiti.

Dakle, ovogodišnji februar prolazi u znaku veoma blagog i natprosečno toplog vremena, zaključuje Đurić.

BONUS VIDEO - POVELjA O HRAMU U TEMELj JE UGRAĐENA: San predaka ostvaren je nakon 125 godina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a