OBUKA SRPSKIH SNAJPERISTA: Šest nedelja “upucavanja” sa “crnom strelom” i m76

Novosti online

31. 01. 2022. u 20:14

U CENTRU za obuku kopnene vojske u Požarevcu u toku je individualna specijalistička obuka vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka koji se obučavaju za specijalnost snajperiste.

ОБУКА СРПСКИХ СНАЈПЕРИСТА: Шест недеља “упуцавања” са “црном стрелом” и м76

Foto VS

Vojnici se tokom šestonedeljne obuke u kasarni i na poligonima težišno osposobljavaju za realizaciju specifičnih borbenih zadataka i rukovanje poluautomatskom snajperskom puškom 7,9 mm M76 i dalekometnom puškom 12,7 mm M93.

Najviše pažnje se posvećuje temama iz taktičke i vatrene obuke i poznavanju sredstava i opreme roda pešadije. Pravilno maskiranje uz upotrebu priručnih i formacijskih sredstava, kretanje na bojištu, izbor i uređenje zaklona za dejstvo, određivanje elemenata za gađanje i rešavanje vatrenih zadataka najvažniji su sadržaji koje prolaze vojnici na obuci za snajperiste Vojske Srbije.

Foto D. Milovanović

Pred njima je sada stacionarno logorovanje, u okviru koga će se u terenskim uslovima obučavati za realizaciju široke lepeze zadataka i izvršiti veći broj gađanja, čime će unaprediti i usavršiti svoju preciznost i efikasnost. Za najbolje će biti mesta u stroju profesionalnih pripadnika Vojske Srbije, za šta vojnici mogu da konkurišu još tokom služenja vojnog roka.

BONUS VIDEO - VOJNA VEŽBA Zajednički udar 2020. Pasuljanske livade

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OKTOBAR JE PRELEP ZA ODMOR U HURGADI: Ovaj hotel ima sve – luksuz, plažu, golf terene, dobru hranu i još bolju uslugu