NOVA PRAVILA ZA ULAZAK U SRBIJU: Izmene na listi zemalja čiji državljani ne mogu da uđu u našu zemlju

Novosti onlajn

25. 01. 2022. u 17:25

Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, na predlog Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, sa liste zemalja sa posebnim rizikom od importovanja varijante SARS-CoV-2 virusa omikron (V.1.1.529) uklonjene su sve zemlje koje su bile stavljene na listu.

НОВА ПРАВИЛА ЗА УЛАЗАК У СРБИЈУ: Измене на листи земаља чији држављани не могу да уђу у нашу земљу

Arhiva

Imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju, na predlog Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”, sa liste zemalja sa posebnim rizikom od importovanja varijante SARS-CoV-2 virusa omikron (V.1.1.529) uklonjene su sve zemlje koje su bile stavljene na listu.

Reč je o Južnoafričkoj Republici, Bocvani, Zimbabveu, Namibiji, Lesotu, Mozambiku i Malaviju.

Momentom uklanjanja ovih zemalja sa liste, ukinute su i posebne mere prema putnicima koji dolaze iz pomenutih zemalja u Republiku Srbiju.

To u praksi znači da neće biti primenjivane mere iz Uputstva o načinu primene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju licima koja dolaze iz zemalja sa posebnim rizikom od zarazne bolesti kovid-19, objavljenog 2. decembra 2021. godine u Službenom glasniku Republike Srbije.

BONUS VIDEO:

SASLUŠANA JOŠ TRI SVEDOKA: Advokati Magdelinić o istrazi ubistva porodice Đokić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas