MATEJA TRAŽE I DRONOVIMA: Nastavljena pretraga reka i priobalja Save i Dunava, od Beograda preko Pančeva i Požarevca do Smedereva

E. H.

14. 01. 2022. u 21:35

POLICIJA je i u petak, 15. dan od nestanka mladog Splićanina Mateja Periša (27) nastavila istragu, ali i pretragu Save i Dunava, kao i Velikog ratnog ostrva, ali i priobalje obe reke. U jednom od čamaca žandarmerije izvesno vreme proveli su i ministar MUP Srbije Aleksandar Vulin, otac nestalog mladića Nenad Periš, načelnik beogradske policije Veselin Milić i komandant Žandarmerije Dejan Luković.

МАТЕЈА ТРАЖЕ И ДРОНОВИМА: Настављена претрага река и приобаља Саве и Дунава, од Београда преко Панчева и Пожаревца до Смедерева

Foto MUP

Oni su na licu mesta mogli da vide kako se odvija potraga i šta se sve preduzima kako bi se rasvetlio Matejin nestanak. Komandant Ronilačke jedinice Igor Grčić objašnjavao je detalje pretrage proteklih dana, koja, bez obzira na loše vreme, nijednog trenutka nije stala.

Ministar Vulin, kao i ostali čelnici srpske policije, upoznali su mladićevog oca sa svim onim što je prikupljeno u dosadašnjoj istrazi za nestalim Matejem. Prezentovali su mu i materijalne tragove.

Policija je i u petak, osim pretrage korita obe reke, za šta se i dalje koristi sonar koji su građani ustupili istražnim organima, "češljala" i pozicije mladićevog telefona, kako bi se do najsitnijih detalja rekonstruisalo njegovo kretanje pre i posle njegovog nestanka. Pored toga, nepristupačan teren nadleću dronovi, koji snimaju sve, pa se kasnije i ti snimci analiziraju.

Pre dva dana u pretragu priobalja reke osim pripadnika beogradske policije, priključili su se i njihove kolege iz Pančeva, Požarevca i Smedereva. Sve vreme, takođe, pripadnici udruženja "Mreže za opasnost Srbije" uz pomoć termovizijskih kamera pretražuju teren.

Mladi Splićanin nestao je u zoru 31. decembra kada je izašao iz kluba "Gotik" i, kako se pretpostavlja, krenuo do iznajmljenog stana na Dorćolu da "nešto uzme". Njegovo kretanje zabeležilo je nekoliko sigurnosnih kamera, na više objekata. Poslednji put, kako se sumnja, uočen je kod restorana "Sava Nova" kako silazi stepenicama ka reci. Od tog trenutka njega nema.

- Prema rekonstrukciji i snimcima sa kamera, Mateju se trag izgubio desetak minuta po izlasku iz "Gotika" - navodi izvor blizak istrazi.

POSLEDNjI RAZGOVOR

Inspektori srpske policije s hrvatskim kolegama ispituju šta je Matej rekao sestri svog prijatelja pre nestanka, jer je u noći između 30. i 31. decembra poslednji telefonski razgovor imao upravo s ovom Splićankom. S njom se čuo neposredno pre odlaska iz kluba "Gotik", posle kojeg mu se gubi svaki trag. Ona je policiji, navodno, rekla sve što je znala, ali je naglasila da je Mateja slabo čula od muzike iz "Gotika", u kojem se nalazio.

NIŠTA SUMNjIVO NISU PRIMETILI

- PRETRAŽIVALI smo levu i desnu stranu obalu Dunava. Reč je o potezu od naselja Orešac, pa nizvodno do ušća Velike Morave u Dunav - kaže izvor iz smederevske policije, koji dodaje da ništa sumnjivo do sada nisu primetili. - Potraga i dalje traje. Svaku informaciju proveramo, ali istraga je najviše bazirana na mesta koja se nalaze uz Dunav i Savu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)