MATEJEV OTAC JE OČAJAN: Nenad Periš došao kod Renata Grbića po savet, jedna stvar mu daje nadu

Novosti online

12. 01. 2022. u 18:18

NENAD Periš, otac Mateja Periša koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, došao je danas u konobu kod Renata Grbića.

МАТЕЈЕВ ОТАЦ ЈЕ ОЧАЈАН: Ненад Периш дошао код Рената Грбића по савет, једна ствар му даје наду

Foto: Printskrin

Grbić je u poslednja dva dana spasio dve žene od utapanja, a ukupno do sada 32 osobe.

- Matejev otac je očajan. Danas je 13. dan potrage za njegovim sinom. On samo želi da se Matej pronađe. Došao je kod Renata koji je iskusan u ovakvim slučajevima, pa je došao po savet. Nada se da će mu pomoći - rekao je izvor.

Nenad Periš kaže da je „Čuo da je Matejev telefon lociran na Velikom ratnom ostrvu.“

- Ako je mobilni imao poslednji signal kod ostrva, znači da je bio na površini, jer mobilni može dati signal samo na površini vode. To mi daje nadu, iako shvatam da je prošlo trinaest dana i da je to više teorija. Došao sam da se raspitam kakva Renato ima iskustva sa ljudima koji su imali tu nesreću da su slučajn,o ili namerno, upali u Savu ili Dunav - kaže Nenad Periš.

Kaže da mu je Renato pomogao da shvati kako funkcionišu reke u ovo doba godine, s obzirom na to da o tome nema iskustva.

- Ja o reci ne znam ništa, dolazim sa mora. Pojasnio mi je neke stvari, kako Sava i Dunav teku na ovom delu. Teoretski je sve moguće, u praksi s obzirom na vreme koje je proteklo je malo drugačije sve. Mene nada naravno ne napušta, ne može me napustiti, ali u nekim stvarima moram biti realan i čekati – rekao je Matejev otac.

Podsetimo, Renato je nedavno i komentarisao slučaj nestanka Mateja Periša, a tom prilikom je izneo svoje viđenje slučaja.

- Kada su male vode, bukvalno stojite lagano na jednom mestu, a kada su ovako duboke i jake vode kao što je sad, vidi se koliko brže ide ta voda. Što se tiče ovog dečka, nažalost, ako su pretpostavke da je ušao u vodu i da ga nema, mala verovatnoća je da će on sada da izađe. Na ovo hladno vreme utopljenici isplivavaju na 20 do mesec dana. Daj Bože da je dečko živ, da ovo samo pričamo potencijalne priče. Ako je ušao u ovu hladnu vodu od četiri stepena, a da je nakon žurke bio vruć, to je za srce kobno – rekao je tada Renato.

BONUS VIDEO - Rekonstrukcija kretanja Mateje Periša u noći nestanka

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni