SATORI DOVODI VINČU U DUBAI: Jedinstven spektakl za doček Srpske Nove

D. B. M.

09. 01. 2022. u 09:08

NA najvećem planetarnom događaju "Ekspo Dubai 2020", za srpsku Novu godinu, biće premijera Satorijevih "Čuda Vinčanske kulture".

САТОРИ ДОВОДИ ВИНЧУ У ДУБАИ: Јединствен спектакл за дочек Српске Нове

Foto Promo

Muzika koju stvara jedan od vodećih izvođača iz Holadnije upravo je ono što njegovo ime predstavlja - prosvetljenje i energija.

Satorijev nastup je inspirisan motivima nasleđa vinčanske kulture, koja je zauvek promenila način na koji ljudi žive, i upalila iskru najrevolucionarnijih ideja na svetu - otkriće prvih gradova, eksploziju inovacija i kreativnosti.

Foto Tanjug

Mada je rođen i živi u Holandiji, Satorijevo pravo ime je Đorđe Petrović, što jasno ukazuje na njegovo srpsko poreklo. Ovog leta oduševio je publiku na prepunoj Glavnoj bini "Egzita", prvog velikog festivala na svetu koji je održan posle pandemije. Nastup na smotri "Ekspo Dubai 2020", koju su organizovali "Egzit" i Nacionalna platforma "Srbija stvara", biće prva stanica velike globalne turneje na kojoj će publici, osim novog albuma, preneti njegov umetnički doživljaj i imaginaciju poruka o vinčanskoj kulturi.

- Izuzetno mi je drago što mi je ponuđeno da nastupim na Svetskoj izložbi u Dubaiju i na artistički način "predstavljam" Srbiju, zemlju mojih korena - rekao je Satori.

- Predstaviću muziku inspirisanu vinčanskom kulturom i zvukovima Srbije i Balkana.

Nastup na najprestižnijoj smotri svetskih dostignuća, za mene je velika čast.

U saradnji sa najistaknutijim muzičarima iz domena tradicionalne muzike Srbije i Balkana, među kojima su Amira Medunjanin, Milica Majstorović, Peia, Esma Redžepova (post mortem) i mnogi drugi, Satori će ispričati zanimljivu priču o fascinantnom nasleđu neolitske vinčanske kulture i predstaviti je kroz jedinstvenu audio, vizuelnu i umetničku formu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PULS KARDIOLOŠKI CENTAR OD SADA I NA DEDINJU: Na novoj lokaciji brinemo o vašem srcu, ali i o zdravlju cele porodice