USLOVI ZA ULAZAK U CRNU GORU ZA PRAZNIKE: Na snazi će biti stroge mere

Tanjug

26. 11. 2021. u 13:47

U CRNOJ Gori je odloženo obavezno posedovanje Nacionalne digitalne kovid potvrde u javnoj upravi do definitivnog izjašnjenja Ministarstva pravde o pravnom osnovu takve odluke, saopštila je danas ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

УСЛОВИ ЗА УЛАЗАК У ЦРНУ ГОРУ ЗА ПРАЗНИКЕ: На снази ће бити строге мере

Foto: B.Dabić

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Boris Marić rekao je da je u pitanju afirmacija ljudskih prava i sloboda, te da je potrebna međuresorska saradnja.

– Svi smo na istom zadatku, poštovanje Ustava je naš primarni zadatak. Zato smo oprezni sa uvođenjem kovid potvrda u javnoj upravi, iako mnogi indikatori ukazuju da za tim postoji potreba – rekao je Marić na zajedničoj pres-konferenciji.

On je saopštio da nisu mogli da daju pozitivno mišljenje za uvođenje radikalnijih mera, poput kovid potvrda za javnu upravu.

Osim za ulazak u Crnu Goru, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo svim kulturološkim i sportskim događajima – kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru, Nacionalna digitalna kovid potvrda bi trebalo da bude uslov za ulazak i u dečje igraonice, verske objekte, teretane, bioskope, pozorišta i koncertne hale.

– Zabrana novogodišnjih koncerata donesena je ranije i ostaje na snazi. Međutim, za dane dočeka Nove godine, 31. decembra i 1. januara, kao i tokom božićnih praznika 24. i 25. decembra i tokom 6. i 7. januara, ne važi vremensko ograničenje rada ugostiteljskih objekata do ponoći – rekla je ministarka.

Direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić saopštio je da je broj novozaraženih korona virusom u Crnoj Gori u poslednje dve sedmice za oko 22 odsto manji u odnosu na 14 dana ranije.

U Crnoj Gori najveći procenat vakcinisanih osoba primio je Sinofarm vakcinu, njih 63 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NEMA OPRAVDANJA ZA DIVLJE DEPONIJE! Kažete da želite čistiju Srbiju? Zašto onda ne radite OVO da biste u tome i uspeli!