DAN OPŠTINE BAR OBELEŽEN BROJNIM DOGAĐAJIMA: Raičević – Odnos Vlade prema Baru nije adekvatan (FOTO)

B.Dabić

24. 11. 2021. u 16:19

DAN opštine Bar, 24. novembar, obeležen je nizom aktivnosti. Danas je održana svečana sednica Skupštine opštine na kojoj je predsednik Opštine Bar Dušan Raičević podsetio na realizovane projekte, akcentujući novi nadvožnjak vredan 2,4 miliona evra, ističući da je rešavanje pitanja vodosnabdevanja bezvodnih područja prioritet u radu ove lokalne uprave.

ДАН ОПШТИНЕ БАР ОБЕЛЕЖЕН БРОЈНИМ ДОГАЂАЈИМА: Раичевић – Однос Владе према Бару није адекватан (ФОТО)

Foto: B.Dabić

Među najavljenim projektima za 2022. godinu su: izgradnja školske sale u Mrkojevićima, izgradnja Skloništa za napuštene životinje na Kufinu, uređenje Starobarske kaldrme, novi izgled trga Vladimira i Kosara u centru grada. Raičević je istakao da je Budžet Opštine Bar za narednu godinu definisan kao razvojni, ali i iznio kritike na neadekvatan odnos Vlade prema Baru najavljujući da će tražiti reviziju odluka koje su donesene u Podgorici.

- Važno je naglasiti da smo i Budžet za narednu godinu definisali kao razvojni, pa je čak 42% sredstava predviđeno za kapitalne investicije što je pet puta veći iznos u odnosu na ono što je predviđeno Nacrtom kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore za naš grad. Smatramo da ovakav odnos prema Baru, njegovim građanima nije adekvatan te ćemo tražiti reviziju odluka koje Bar stavljaju na margine budućeg razvoja, istakao je Raičević.

Predsednik Opštine Bar očekuje os svih političkih aktera da se uvaže svi razvojni potencijali grada, koje Bar čine najznačajnijim saobraćajnim čvorištem, turističkim centrom te privrednom lokomotivom države.

- Kao lokalna uprava otvoreni smo za partnerstvo sa svima koji dele našu viziju razvoja Bara kao modernog i naprednog grada. Više puta smo u ovoj sali potvrdili da umemo da prevaziđemo sve političke razlike i da nam je Bar jedini zajednički interes, zaključio je Raičević ističući da je Bar danas primer grada po meri čoveka i to se prepoznaje ne samo u Baru već i šire.

Foto: B.Dabić

Predsednica Skupštine Opštine Bar Milena Božović otvorila je svečanu sednicu SO Bar uz podsećanje da se danas obežava 77 godina od oslobođenja Bara, u znak sećanja na 24. novembar 1944. godine, na dan konačne slobode grada u Drugom svetskom ratu.

- Svim građanima čestitam Dan opštine - 24. novembar, kazala je Božović dodajući da se današnja sednica, usled pandemije koronavirusa održava bez zvanica sa strane.

Božović je podsetila svih koji su svoje živote dali za slobodarske i antifašističke ideale i time zaslužili večni pomon i poštovanje.

- Na nama je da Bar vodimo putem prosperiteta, da gradimo moderan grad, jednakih šansi za sve njegove građane, kazala je Božović.

Predsednica SO Bar je kazala da pandemija nije omela Skupštinu opštine Bar da redovno zaseda i usvaja bitne odluke koje u konačnom imaju za cilj razvoj i sveukupni prosperitet Bara pa je u tom pravcu u proteklih godinu dana održano šest sednica sa oko 90 odluka koje smo usvojili.

- Cilj koji postavljam za sledeću godinu je povećanje transparentnosti rada Skupštine Opštine i aktivno uključivanje građana u donošenje odluka koje svima nama determinišu život. Jedino zajedno možemo stvarati bolje uslove za lepši i moderniji grad, kazala je Božović.

Povodom Dana opštine Bar telegrame čestitki uputili su predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Zdravko Krivokapić, predsednik skupštine Aleksa Bečić

BONUS VIDEO: 

Kako je pao Milo Đukanović?


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)