PLJUŠTE KAZNE ZBOG NEPOŠTOVANJA MERA: Evo šta se dešava sa osobama koje nemaju kovid propusnice u ugostiteljskim objektima

Tanjug

13. 11. 2021. u 09:47

RUKOVODILAC sektora unutrašnje kontrole Sekretarijata za poslove komunalne milicije Beograda Ranko Šekularac izjavio je da je u srpskoj prestonici noćas izvršena kontrola kovid propusnica u više od 800 objekata.

ПЉУШТЕ КАЗНЕ ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА МЕРА: Ево шта се дешава са особама које немају ковид пропуснице у угоститељским објектима

Foto: Igor Marinković

Šekularac je za RTS rekao da je sankcionisano 11 osoba, a da je u šest objekata uočena nepravilnost.

Upozorio je da svaki od objekata mora da ima odgovornog kovid redara, koji vrši kontrolu propusnica nakon 20 časova.

Šekularac je objasnio da je redar, ako zatekne osobu bez propusnice, dužan da je upozori da napusti objekat i ako to ne učini - da pozove komunalnu miliciju ili sanitarnu inpekciju.

Dodao je da takvih situacija za sada nije bilo.

Odgovorno je lice koje nema sertifikat, a odgovornost snose i redar i pravno lice. Kazna može biti 380.000 dinara za pravno lice, a za osobu bez sertifikata 5.000 dinara.

Govoreći o tome koliko je napisano kazni, Šekularac je rekao da je više od 33 objekta u toku ove nedelje sankcionisano, da je bilo i pražnjenja lokala, kao i novčanog kažnjavanja.

- Kada imamo prekomeran broj ljudi, gde je rizik od širenja virusa povećan, nalagali smo pravnom licu da se objekat isprazni. Ne piše se kazna, to je zaštitna mera da bismo potencijalni rizik sveli na minimum - objasnio je Šekularac.

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OSVOJEN SEVERODONJECK: Kadirov objavio snimak - narod pozdravlja borce, devojčica imala posebnu poruku