KORAK PO KORAK: Dug za porez proverite iz fotelje

V. N.

11. 11. 2021. u 14:36

NA više od 360 lokacija u 150 gradova građani mogu besplatno da preuzmu podatke za prijavu "eID" odnosno koda posredstvom kojeg mogu na portalu e-uprave da provere porez na imovinu, kao i da elektronski plate porez.

КОРАК ПО КОРАК: Дуг за порез проверите из фотеље

Foto: Depositphotos

Takođe, uskoro će biti omogućeno svim korisnicima koji se prijavljuju na ovaj način da provere svoje podatke u centralnom registru stanovništva na portalu e-uprava i da prijave sve eventualne nepravilnosti sa svojim podacima.

KORAK 1

Prijava dvofaktorskom autentikacijom ili skraćeno eID predstavlja srednji nivo pouzdanosti. Prednost ovog načina prijavljivanja jeste u tome što korisnicima nisu potrebni kvalifikovani elektronski sertifikati, već instalirana aplikacija na njihovim pametnim uređajima, mobilni telefon ili tableti, koju korisnik aktivira prilikom svake prijave.

KORAK 2

Kako biste pristupili ovoj usluzi potrebno je da se registrujete na portalu e-uprava korisničkim imenom i lozinkom. Nakon što se vaš profil odobri možete otići na jednu od 360 lokacija i besplatno dobiti parametre za mobilnu aplikaciju ConsentID.

KORAK 3

Potrebno je zatim na stranici moja e-uprava izabrati opciju "eID". U donjem desnom uglu kliknite na opciju "izdaj podatke", zatim idite na OK i u donja dva polja biće automatski upisani podaci koji su neophodni za instaliranje aplikacije za korišćenje na telefonu.

KORAK 4

Ako želite da ovu opciju imate i na svom mobilnom telefonu potrebno j da iz "gugl plej" prodavnice preuzmete aplikaciju i instalirate je na svom mobilnom uređaju. Na jednom telefonu može se instalirati consentId aplikaciju samo za jednog korisnika

KORAK 5

Na portalu e-uprave možete naći spisak lokacija, odnosno poslovnica u kojima se mogu preuzeti parametri za pokretanje eID, ali i detaljno uputstvo kako da se pokrene aplikacija i kako da se instaliraju svi parametri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni