UPOZORENJE ZA VOZAČE: Gusta magla, odroni i radovi na putevima

Novosti online

08. 11. 2021. u 18:03

JP PUTEVI Srbije upozoravaju vozače na maglu i odrone na putevima u Srbiji. Posebna pažnja poklanja se organizaciji rada Zimske službe, održavanju prohodnosti puteva i obaveštavanju javnosti o stanju na putevima.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Густа магла, одрони и радови на путевима

Foto: Pixabay

JP Putevi Srbije na osnovu Izveštaja Štaba zimske službe, obaveštava javnost da je stanje na putevima u Republici Srbiji, na dan 08.11.2021.g. u 17:28 časova, sledeće:

Najopterećeniji putni pravci I prioriteta/A kategorije održavanja su prohodni i nema snega.

Državni putevi II prioriteta/B kategorije održavanja su prohodni i nema snega. Putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja su prohodni i nema snega.


Napomena za Zaječar: Povremeni sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B - 34 (Đerdapska magistrala), na državnom putu II A - 221 (klisura Korenatac), II - 222 (Babin Zub) i na državnom putu II A - 217 (Klisura Bovan) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.


Odrona ima na sledećim putnim pravcima:

I B-34 Golubac - Donji Milanovac - Porečki most - veza sa državnim putem 35

I B-23 Uzići - Užice - Čajetina - Nova Varoš - Prijepolje - dr.granica sa CG (granični prelaz Gostun)
I B-28 Kneževići - Kremna - dr.granica sa BiH (granični prelaz Kotroman)
II A-217 Bovansko jezero - Sokobanja - Knjaževac
II A-221 Knjaževac - Kalna - Jalovik
II A-222 Kalna - Jabučko ravnište


Magla

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Radovi na putnim pravcima

• Auto-put E-75, petlja Vrbas – petlja Sirig, na mostu preko Jegričke reke,u smeru ka Novom Sadu, do 12.11.2021. g - radovi na zameni dilatacionih spojnica. Za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok se saobraćaj preusmerava u deo vozne i zaustavne saobraćajne trake.

• Gornja Trnava – Cerovac, kod naseljenog mesta Čumić i kod prevoja Svetinja, radovi do 31.12.2021.g., - u zoni radova kod naseljenog mesta Čumić saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, u periodu od 7 do 17 časova.Kod prevoja Svetinja saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem tokom 24 časa. Brzina kretanja vozila je ograničena na 40 km/č.

• Takovo-Pranjani do 10.11.2021.godine, u toku svetlog dela dana, radovi na rehabilitaciji uz naizmenično propuštanje vozila.

• Metriš – Koprivničko brdo, radovi na rehabilitaciji puta uz naizmenično propuštanje vozila do 10.11.2021.

• Brežđe – Divčibare, na deonici Krčmar - Divčibare - na snazi obustava saobraćaja do 31.12.2021.g, zbog radova na rehabilitaciji državnog puta. Alternativni putni pravac: obilaznica Mionica - Divci – Valjevo – Kaona – Divčibare.

Prilazi graničnim prelazima su prohodni. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

JP Putevi Srbije apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest