FOKUS NA DIGITALIZACIJI UČENJA: Održan Međuministarki savet za oblast obrazovanja

Lj.B.

02. 11. 2021. u 17:06

FOKUS Ministarstva prosvete u prethodnom periodu bio je usmeren na digitalizaciju procesa učenja i prilagođavanje nastave uslovima izazvanim pandemijom virusa KOVID-19.

ФОКУС НА ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ УЧЕЊА: Одржан Међуминистарки савет за област образовања

Foto Tanjug

Ovo je rečeno na sednici Međuministarskog saveta za praćenje i usmeravanje sprovođenja reforme u oblasti obrazovanja, gde istaknuto i da  Evropska komisija pozdravlja novu Strategiju razvoja obrazovanja do 2030.

Ministar prosvete Branko Ružić izrazio je zadovoljstvo rezultatima koji su postignuti u proteklih godinu dana, kao i zbog toga što je te napore prepoznala i podržala Evropska unija.

Ružić je izrazio zahvalnost EU zbog podrške Srbiji u realizovanju sistemskih reformi u oblasti obrazovanja u proteklom periodu.

Ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre čestitao je na aktivnom učešću Srbije u projektima kao što su Erazmus i Horizont 20/20.

On je naveo da je potrebno da Srbija nastavi da radi na ključnim pitanjima kao što je sistemska podrška deci iz ranjivih kategorija i da je potrebna dodatna podrška i fokus na ranom obrazovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!