BALKANSKI ŠAMPION U ŠAHU SA 16 GODINA: U školskoj vitrini 200 pehara Vlasotinačke Anđele Dinić (FOTO)

I. MITIĆ

18. 10. 2021. u 20:05

ŠESNAESTOGODIŠNjA Vlasotinčanka Anđela Dinić balkanski je šampion u šahu, u kategoriji do 20 godina, a prvo mesto je osvojila u konkurenciji 23 takmičarke iz Severne Makednije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Bugarske.

БАЛКАНСКИ ШАМПИОН У ШАХУ СА 16 ГОДИНА: У школској витрини 200 пехара Власотиначке Анђеле Динић (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Anđela je prvakinja i u rešavanju šahovskih problema na republičkom nivou za prošlu godinu. Sada je učenica prvog razreda Gimnazije „Stevan Jakovljević“, dok njenih 200 pehara, koje je osvojila u prethodnih sedam godina, krase vitrinu u OŠ „Siniša Janjić“ gde je svaki razred završavala sa odličnim uspehom. Ljubav prema šahu Anđeli je usadio otac Dejan, član Šahovskog kluba Vlasotince.

- Igram šah dva do tri sata dnevno. Često učestvujem na turnirama i pobeđujem. Zahvaljujući šahu obišla sam Srbiju. Sve uspevam da uskladim i sa obavezama u školi, a volim i odbojku – priča Anđela.

U vlasotinačkom Šahovskom klubu kažu da je Anđela prva gde god da se pojavi. Tri puta je bila najbolja u Srbiji na kadetskim festivalima Šahovskog saveza Srbije, a isto toliko puta je pobedila i na republičkom takmičenju osnovnih škola.

- Ove godine smo je ustupili Šahovskom klubu Prokuplje kako bi igrala u Prvoj ligi centralne Srbije, ali uvek deci šaljemo poruku da je najvažnija škola, pa onda šah – kazao je Slobodan Rakić, predsednik Anđelinog matičnog kluba.

Anđelina želja je da, posle srednje škole, upiše Policijsku akademiju, ali će se šahom baviti i dalje, jer su joj ambicije da igra u Prvoj ligi Srbije.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!