STOJANA VERNA "FIĆI" 40 GODINA: Penzionerka iz Nove Varoši prava atrakcija za volanom

S. V.

14. 10. 2021. u 14:44

NOVA Varoš ima svog Flojda - penzionerku Stojanu Mirosavljević koja već četiri decenije vozi "fiću" uskim čaršijskim drumovima.

СТОЈАНА ВЕРНА ФИЋИ 40 ГОДИНА: Пензионерка из Нове Вароши права атракција за воланом

Stojana obožava "fiću"

Otkako je položila vozački ispit 1982. godine, sela je u "fiću" i otad ih je promenila pet. Nijedan drugi auto za nju ne postoji, a kaže da ga je izabrala zbog nepristupačnog puta ka njenoj kući, gde samo "fića" zna kako da dođe.

- Mogla bih ja sebi da kupim drugi auto, ali pitanje je u kakvom bi stanju bio posle nekoliko meseci vožnje - priča baka Stojana. - "Fića" mi je lagan, dobro ide i ne kvari se često. U dvorištu imam još jedan stariji primerak koji sam vozila pre desetak godina i njega koristim za delove, jer ih u slobodnoj prodaji gotovo i nema.

Kada se u belom oldtajmeru pojavi na novovaroškim ulicama, privlači poglede mnogih prolaznika. Kaže da je u svom ljubimcu obišla celu zapadnu Srbiju i nikad je nije izdao na putu. Ne želi da proda četvorotočkaša, iako joj nude veliki novac.

- S njim sve obaveze završavam, dovozim hranu i idem po sve što mi je potrebno. Zato ga nikad ne bih menjala - odlučna je Stojana.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili