KROV NAD GLAVOM ZA HEROJA SA KOŠARA: Akcija opštine Mionica za porodicu Lučić iz Bukovca

B. PUZOVIĆ

06. 09. 2021. u 16:23

PORODICA Radovana Lučića, iz mioničkog cela Bukovac, jednog od heroja bitke na Košarama na KiM za vreme bombardovanja 1999. godine, koja živi u nedovršenom podrumu, bez osnovnih uslova za život, dobiće uskoro krov nad glavom.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ХЕРОЈА СА КОШАРА: Акција општине Мионица за породицу Лучић из Буковца

AKCIJA Gradnja kuće porodice Lučić u mioničkom selu Bukovac, Foto OU Mionica

Na temeljima podruma, za dva meseca, biće izgrađena nova, savremeno opremljena kuća.

Lučić je pre odlaska u rat 1999. godine počeo gradnju nove kuće. Po povratku u Bukovac teško je, kaže, nalazio posao koji bi bio plaćen toliko da bi od plate mogao da odvaja za nastavak gradnje kuće. Tako, u podrumu uz Radovana žive njegova supruga Gordana, sinovi - osamnaestomesečni Milomir i nedavno rođeni Miloš, kao i otac Milovan (80).

- Kao i većina ljudi na selu, teško sam nalazio posao koji bi bio plaćen toliko da bih od zarađenog novca deo mogao da odvajam za nastavak gradnje kuće, ili adaptaciju podrumskog prostora - kaže Radovan, koji radi u privatnoj firmi.

- Živimo od očeve penzije i moje plate. Podrum sam pregradio na dve neuslovne prostorije, nemamo ni kupatilo. Radujemo se što ćemo dobiti kuću. San mi je da cela porodica, naročito sinovi, imaju pristojan dom.

INICIJATOR Predsednik opštine Boban Janković sa starijim sinom Lučića Miomirom, Foto OU Mionica

Akciju gradnje kuće porodici Lučić pokrenuo je predsednik Opštine Mionica Boban Janković, a pridružili su se lokalni privrednici i komšije u Bukovcu. Građevinski materijal obezbedila je firma RSTEL, Ace Lučića iz Mionice.

- Radovan Lučić hrabro se borio za bolji život svih građana Srbije, naša moralna obaveza i dužnost je da njemu i porodici pomognemo - kaže predsednik Opštine Mionica Boban Janković.

- Njegova odluka da u ime otadžbine bude na strašnom mestu, gde je smrt bila izvesnija od života, onemogućila ga je da nesmetano radi i stvara.

OBAVEZA

- KADA sam u junu sa saradnicima posetio porodicu Lučić, dogovorili smo se da zajedno, uz podršku Opštine, unapredimo njihove uslove života i obezbedimo im novi dom - kaže Janković.

- Oni to zaslužuju, Mionica je zajednička kuća svih nas. Naša obaveza je da brinemo o ljudima koji su bili spremni da život žrtvuju za odbranu države.

BONUS VIDEO: 

NAŠA SVETINjA - MANASTIR VISOKI DEČANI: Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna