EKIPNA BRONZA ZA VOZAČE U VOJNOM RELIJU: Uspeh pripadnika Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama

Novosti onlajn

28. 08. 2021. u 20:15

VOZAČI Vojske Srbije osvojili su treće mesto i bronzanu medalju u finalnoj ekipnoj trci, koja predstavlja glavni događaj u disciplini „Vojni reli“ Međunarodnih vojnih igara.

ЕКИПНА БРОНЗА ЗА ВОЗАЧЕ У ВОЈНОМ РЕЛИЈУ: Успех  припадника Војске Србије на Међународним војним играмa

Foto: Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Republike Srbije, ekipna trka specifična je po tome što se sva četiri terenska vozila kreću zajedno, u grupi, i što sva vozila moraju završiti trku. Ukoliko tokom trke dođe do kvara na vozilu, od posada se očekuje da kvar otklone uz korišćenje individualnog kompleta alata. Staza za ekipnu trku je najsloženija i najduža, a naša ekipa je savladala oko 200 kilometara za nešto manje od četiri sata, pri čemu su na dva vozila uspešno otklonili kvarove. To im je donelo treće mesto, iza ekipa Rusije i Kine.

Osvajanjem bronzane medalje u finalnoj ekipnoj trci pripadnici Vojske Srbije završili su takmičenje u disciplini „Vojni reli“, održanoj u gradu Kizilu na krajnjem istoku Ruske Federacije. Prethodno je naša ekipa osvojila treće mesto u trci sa bojevim gađanjem, kao i srebrnu i bronzanu medalju u individualnim trkama u kategoriji neborbenih vozila 4x4 i 6x6 „Kamaz” i „Ural”.

Za medalje u disciplini „Vojni reli“, osim ekipe Vojske Srbije, takmičile su se i ekipe oružanih snaga Izraela, Mongolije, Kine, Belorusije, Uzbekistana i Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK, 19. MAJ 2022: Ponovo više sunca i za koji stepen toplije, popodne košava