MINISTAR VULIN: U trenucima kada treba štititi svoju zemlju i narod računa se volja, želja i obuka (FOTO)

Novosti onlajn

12. 08. 2021. u 15:56

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas pripadnicima polaznika 27. klase Centra za osnovnu policijsku obuku koji su na Fruškoj Gori imali terensku obuku, da se u trenucima kada treba štititi svoju zemlju i narod računa samo volja, želja i obuka koju su prošli.

МИНИСТАР ВУЛИН: У тренуцима када треба штитити своју земљу и народ рачуна се воља, жеља и обука (ФОТО)

Foto: MUP

- Ništa što ste i danas radili nije bez razloga i povoda. Naša zemlja i naš narod su suviše mali da bi policija mogla da bude samo policija, a vojska da bude samo vojska. Kada je teško i u trenucima muke i nevolje svi postajemo oružane snage i moramo biti spremni da zaštitimo zemlju i narod bez obzira koje je boje naša uniforma i šta na njoj piše - rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, sve što nauče na obuci prenosiće mlađim generacijama, a stečeno iskustvo je vredno ponavljanja i zato, kako je ukazao, treba da daju sve od sebe da slušaju starešine da bi sutra neko učio od njih.

Nemanja Perišić, načelnik 27. klase, precizirao je da se ova klasa školuje za granične policajce i da će njihova obuka biti gotova do kraja godine.

- Na terenskoj obuci obradili smo teme važne za njihov budući rad u ruralnim uslovima. Obučavamo ih za policijsku taktiku, strojeve radnje sa oružjem, deo osnovne topografije -  rekao je Perišić i dodao da se na obuci nalazi 251 polaznik.

Polaznica 27. klase Aleksandra Krmar istakla je da su polaznici klase već sedam meseci na obuci tokom koje su dosta naučili.

Prema njenoj oceni, terenska obuka je znatno teža od obuke u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Njen kolega, Milojko Polić, kaže da su polaznici tokom terenske obuke stekli praksu koju će moći da primene u daljoj karijeri.

- Naučili smo formacijsko kretanje i znake, zasedu i antizasedu, pravilno maskiranje. Naporno je, ali znamo zašto smo ovde i za šta se borimo, a to je sigurnost i bezbednost naše zemlje - rekao je Polić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!