PREPORUKE KRIZNOG ŠTABA ZA NOVU ŠKOLSKU GODINU: Stariji od 12 godina se vraćaju u školske klupe, ali u razređenim odeljenjima

Novosti online

05. 08. 2021. u 18:02

ĐACI do petog razreda od 1. septembra polaze regularno u školu u kompletnom sastavu, ali moraće da nose zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

ПРЕПОРУКЕ КРИЗНОГ ШТАБА ЗА НОВУ ШКОЛСКУ ГОДИНУ: Старији од 12 година се враћају у школске клупе, али у разређеним одељењима

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Stariji od 12 godina takođe se vraćaju u školske klupe, ali u razređenim odeljenjima.

S druge strane, fizičko, muzičke i kreativne aktivnosti koje zahtevaju kolektivno učešće mogle bi biti dopuštene, ali samo na otvorenom, dok će roditelji najverovatnije moći da zatraže onlajn nastavu za dete, ako procene da je iz nekog zdravstvenog razloga to neophodno, prenose mediji.

Ipak, to je samo u planu, a konačan odgovor sledi nakon što se pre polaska u školu proceni trenutna epidemiološka situacija.

Saglasno navedenom Zaključku, školama se snažno preporučuje da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv bolesti COVID-19 u skladu s aktuelnim Sretučno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv COVID-19 Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Da bi se u jednom odeljenju sakupilo 30 učenika starijih od 12 godina, za to je neophodno da deca budu vakcinisana, ali s obzirom na to da je do polaska u školu ostalo manje od mesec dana, ne očekuje se da je tako nešto realno izvodljivo. Prema poslednjim podacima „Batuta“, u Srbiji je vakcinisano oko 4.000 dece, što još uvek predstavlja mali procenat.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DECA IZ LOGORA NDH NOVI SVECI: Mučenici Jastrebarskog u kalendaru SPC