HRVATSKI SVEŠTENIK PEDOFIL VELIČAO USTAŠE: Diči se Francetićem i Bobanom, iz Amerike ga isterali zbog zlostavljanja dečaka

Novosti online

21. 06. 2021. u 19:38

HRVATSKI katolički sveštenik Ivan Turić, koji je zbog optužbi za pedofiliju pobegao iz SAD, juče je veličao ustaše, pevao ustaške pesme i mahao slikom krvnika Jure Francetića i Rafaela Bobana na jednom venčanju.

ХРВАТСКИ СВЕШТЕНИК ПЕДОФИЛ ВЕЛИЧАО УСТАШЕ: Дичи се Францетићем и Бобаном, из Америке га истерали због злостављања дечака

Foto: Printscreen

Na snimku koji su objavili hrvatski mediji se vide svatovi i čuje se živa muzika, a pjeva se ustaška pesma "Evo zore, evo dana". Don Ivan Turić u rukama drži ogromnu sliku na kojoj su Boban i Francetić.

Turić je poznat po tome što je pobegao iz SAD pre dve godine, nakon što ga je nadbiskupija Galveston-Hjuston iz američke savezne države Teksas stavila na popis sveštenika koji su optuženi za seksualno zlostavljanje maloletnika. Turić je tokom boravka u Americi služio u crkvama sv. Franje Asiškog u Hjustonu, sv. Mihaela u Lejk Džeksonu i sv. Vinsenta Pola u Hjustonu. 

Tamo su mu ukinuta sveštenička ovlašćenja još 1977. godine. Stigao je nalog za njegovo hapšenje, a onda je Ivan iznenada otišao u Argentinu, da bi se nakon rata vratio u rodni imotski kraj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije