DR TIODOROVIĆ UPOZORAVA: Indijski soj sigurno stiže u Srbiju

Tanjug

07. 06. 2021. u 18:51

EPIDEMIOLOG Branislav Tiodorović upozorio je danas da će indijski soj korona virusa sigurno stići i u Srbiju i ukazao na važnost ubrzane vakcinacije i postepenog popuštanja mera.

ДР ТИОДОРОВИЋ УПОЗОРАВА: Индијски сој сигурно стиже у Србију

Dr Branislav Tiodorović / Foto Tannjug

Tiodorović je za TV Kurir izrazio uverenje da će indijski soj biti registrovan u još nekim zemljama i ocenio da je nemoguće da ne bude zaraženih ovim sojem i među građanima Srbije, jer je naša država otvorena.

- Prema tome, treba biti dodatno oprezan i jedino rešenje je ubrzana vakcinacija i da se mere ne popuštaju naglo, već postepeno. Situaciju treba pratiti svakodnevno i po tome usklađivati mere - rekao je Tiodorović.

On je dodao da u svetu postoje više od 92 mutacije korona virusa, ali je naglasio da vakcinacija dobrim delom štiti od svih mutacija ovog virusa.

Tidorović je ocenio da još nema osnova da se kaže da je Srbija pobedila korona virus, prenosi B92.

- Situacija je zadovoljavajuća sad, ali videćemo kad prođe leto. Treba se vakcinisati i čuvati od mogućeg zaražavanja - poručio je.

Tiodorović je rekao i da je potrebno još dosta toga da se uradi da bi se stekao kolektivni imunitet.

- Mladi su počeli sve više da se odlučuju za vakcinaciju. Da bismo imali kolektivni imunitet i mere popustili treba nam najmanje od 60 - 70 odsto vakcinisanih - zaključio je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SUTRA JE VELIKI DAN: Po čemu je upamćeno Preobraženje - jedan od dvanaest velikih Gospodnjih praznika?