TRI HELIKOPTERA KREĆU U GAŠENJE POŽARA Vučić: Šteta u "Slobodi" između 1,5 i dva miliona evra

Novosti online

04. 06. 2021. u 13:30

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je da su tri helikoptera krenula u gašenje požara, nakon eksplozije u čačanskoj fabrici "Sloboda", te da se očekuje da već od ponedeljka ta kompanija u potpunosti nastavi svoj rad.

ТРИ ХЕЛИКОПТЕРА КРЕЋУ У ГАШЕЊЕ ПОЖАРА Вучић: Штета у Слободи између 1,5 и два милиона евра

Foto: Tviter

Vučić je današnje obraćanje počeo vešću o nesreći u "Slobodi", i istakao da preliminarne procene pokazuju da je šteta između 1,5 i dva miliona evra.

- Tri helikoptera kreću u gašenje požara i očekujemo da se operacija uspešno okonča i da se već od ponedeljka u potpunosti nastavi proizvodnja u pogonima čačanske ''Slobode'' - rekao je Vučić.

On je primetio da se takve stvari dešavaju, ali da je važno da i mere zaštite na radu i obezbeđenje budu na neuporedivo višem nivou, kako bi se obezbedila sigurnost zaposlenima u fabrici, u magacinima, kao i stanovništvu u okolini tih objekata.

- To je, bez ozbira na ogromnu pažnju i na gotovo neverovatne razmere eksplozije, ipak podnošljiva šteta i verujem da će ''Sloboda'' sa uspehom nastaviti svoj rad u budućnosti - rekao je Vučić.

U čačanskoj fabrici namenske industrije "Sloboda" jutros nešto pre dva časa došlo je do serije detonacija, ali u nesreći nije bilo povređenih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće