VAŽNO ZA ĐAKE: Objavljen Konkurs i Informator za upis u srednju školu

Lj.B.

28. 05. 2021. u 17:09

"Prosvetni pregled“ objavio je Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2021/22. godinu.

ВАЖНО ЗА ЂАКЕ: Објављен Конкурс и Информатор за упис у средњу школу

Foto: Arhiva "Novosti"

U Konkursu, osim opštih i posebnih uslova upisa i kalendara upisnih aktivnosti, navedeni su svi važni podaci o školama, područjima rada, broju učenika, obrazovnim profilima i trajanju obrazovanja, kao i o merilima i načinu izbora kandidata.

Sastavni deo Konkursa su novi obrasci prijava za upis u prvi razred srednje škole i obrazac za unos želja učenika za upis u srednju školu, na čijem spisku može da bude navedeno najviše 20 obrazovnih profila, potencijalnih budućih zanimanja.

Istovremeno sa Konkursom, „Prosvetni pregled“ objavio je i Informator, koji može da pomogne budućim srednjoškolcima pri izboru zanimanja. U njemu se mogu naći korisne informacije o orijentacionom broju bodova neophodnih za upis u određenu obrazovno-vaspitnu ustanovu u poslednje tri godine.

Konkurs i Informator mogu se nabaviti u knjižarama „Prosvetnog pregleda“, pouzećem ili u knjižarama širom Srbije po ceni od 300 dinara za Konkurs i 250 dinara za Informator.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost