TAMNI KOLUTOVI OKO OČIJU: Ove namirnice će vam pomoći da se rešite podočnjaka

Novosti online

23. 05. 2023. u 17:28

TAMNE fleke ispod očiju svima ponekad prave problem, ali ponekad je dovoljno da isprobate namirnice koje pomažu da se rešite podočnjaka kako bi oni nestali.

ТАМНИ КОЛУТОВИ ОКО ОЧИЈУ: Ове намирнице ће вам помоћи да се решите подочњака

Foto: Printskrin/piksabej

Umor, nesanica, loše raspoloženje su samo neki od mogućih razloga za pojavu ovih neprijatelja na licu svake žene. Na sreću, ovaj problem se može rešiti i bez pomoći kozmetičara i skupih proizvoda. Dovoljno je da isprobate namirnice koje pomažu da se rešite podočnjaka.

Koža oko očiju nema mnogo lojnih žlezda i kolagena kao ostali delovi lica i tela, a baš to je uzrok suve kože i prerano stečenih bora. U ovoj oblasti najlakše možete primetiti znake starenja, a hronični stres, neispavanost i dehidratacija doprinose pojavi podočnjaka.

Pre nego što potražite stručnu pomoć isprobajte hidrantnu kremu za oblasti ispod očiju jer je možda uzrok pojave tamnih fleka upravo dehidratacija kože. Osim toga, potrudite se da svake noći imate punih osam sati sna, pijte dovoljno vode i uključite sledeće namirnice u ishranu.

Crna čokolada

Žene na dijetama ograničavaju konzumaciju slatkiša ili ih potpuno isključuju iz jelovnika iz straha da ne dobiju još više kilograma. Međutim, pokazalo se da crna čokolada, ukoliko se uzima u manjim količinama, zapravo doprinosi figuri i dobra je za zdravlje.

Foto: Free Images Pixabay

Ona je bogata vlaknima, flavanolima i antioksidansima koji pomažu telu i spolja i unutra. Antioksidansi štite kožu od UV zračenja koji između ostalog oštećuju i područje oko očiju. Takva oštećenja dovode do hiperpigmentacije i tamnih krugova, a crna čokolada ih može sprečiti. Flavanoli imaju svojstva koja usporavaju proces starenja popravljajući oštećene ćelije. Osim toga, poboljšavaju cirkulaciju krvi, a to čini kožu elastičnijom, a ten zdravijim.

Losos

Losos je bogat omega-3 masnim kiselinama, a one imaju brojne pozitivne efekte na zdravlje. Posebno dobro utiču na kardiovaskularni sistem. Omega-3 masne kiseline regulišu nivoe triglicerida i poboljšavaju protok krvi. Na taj način se smanjuje mogućnost od moždanog udara i visokog krvnog pritiska. Međutim, ova namirnica pomaže i da se rešite podočnjaka.

Foto: Shutterstock

Zbog hroničnog umora i stresa, koža u predelu ispod očiju deluje tamnije i natečenije, a masne kiseline su tu da smanje upalu i otklone ovaj problem. Upravo zbog masnih kiselina u lososu, podočnjaci će nestati. Ovu hranu treba jesti i do tri puta nedeljno.

Isprobajte ove dve namirnice kao prirodan lek za podočnjake i bićete iznenađeni brzim i veoma primetnim rezultatima.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)