KOLIKO SE KUPAJU EVROPLJANI? Samo polovina Italijana redovno brine o higijeni

I. K.

03. 02. 2023. u 18:31

ISTRAŽIVANjE sprovedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da se 68 odsto ljudi tušira svaki dan, što praktično znači da se oko trećina populacije kupa svakodnevno.

КОЛИКО СЕ КУПАЈУ ЕВРОПЉАНИ? Само половина Италијана редовно брине о хигијени

S.B.

Podaci su pokazali da se svakodnevno tušira 76 odsto Francuza i 77 odsto Nemaca, dok to čini svega 53 odsto Italijana.

Interesantno je da je ovo istraživanje pokazalo da na učestalost tuširanja utiče i to da li je osoba u partnerskoj vezi. Jer, čak 54 odsto samaca se ne kupa svakog dana, dok više od polovine koji su u braku, žive sa partnerom ili su u vezi to čine svaki dan.

Dermatolozi kažu da svakodnevno tuširanje prija koži, ali pod uslovom da se ne koriste agresivna sredstva za pranje i ne previše topla voda, jer isušuju kožu. Najbolja je upotreba blagog sapuna, jer samo korišćenje vode za pranje neće da ukloni prljavštinu, bakterije i klice sa kože. To je zato što voda ne može da skine nevidljivu masnoću u kojem se kriju klice, često uvučene u sitne nabore na koži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI RUSI? Skandalozno izvinjenje reprezentativca Albanije koji je prostački vređao Srbiju