UZ ROTKVICE ZABORAVITE NA LEKARE: Štite od karcinoma, snižavaju šećer i holesterol, a preporučuju se kod bronhitisa i upale pluća

V. N.

15. 04. 2022. u 17:00

SADA kada im je sezona rotkvice obavezno jedite jednom dnevno. Nekoliko istraživanja pokazalo je da one sadrže supstance koje važe za odlične borce protiv raka.

УЗ РОТКВИЦЕ ЗАБОРАВИТЕ НА ЛЕКАРЕ: Штите од карцинома, снижавају шећер и холестерол, а препоручују се код бронхитиса и упале плућа

Foto Shutterstock

Sadržaj vlakana u ovom povrću čini ih naročito efikasnim u sprečavanju i borbi protiv raka debelog creva. Rotkvice se preporučuju i onima koji su tokom zime preležali bronhitis ili upalu pluća.

Osim toga, svrstavaju se među povrće koje je blagotvorno za osobe koje pate od kardiovaskularnih bolesti, snižavaju holesterol, regulišu nivo šećera i krvni pritisak.

BONUS VIDEO - NAPRAVITE SAMI DEZINFEKCINO SREDSTVO: Svi sastojci se nalaze u kuhinji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)