ZA IZGUBLJENU MOGUĆU DOBIT: Milan Zarić tuži Opštinu Herceg Novi za 500.000 eura

Novosti online

28. 04. 2021. u 14:52

BIVŠI visoki funkcioner Demokrata, a sadašnji nosilac liste i kandidat za gradonačelnika ispred Prave Crne Gore i grupe građana Glas za naš Novi, Milan Zarić, od 2013. godine tuži Opštinu Herceg Novi za 500.000 evra.

ЗА ИЗГУБЉЕНУ МОГУЋУ ДОБИТ: Милан Зарић тужи Општину Херцег Нови за 500.000 еура

Foto: Printaskrin

Prema podacima do kojih je došao Radio Jadran, lokacija spornog objekta se nalazi u Meljinama, gde opština nije dozvolila gradnju višespratnice. Naime, građevinska dozvola poništena je po nalogu urbanističke inspekcije na šta se Zarić žalio, ali ni u ponovnom postupku nije dobio odobrenje za gradnju.

Ovu situaciju Zarić karakteriše kao izgubljenu moguću dobit i tuži Opštinu na iznos od preko 350.000 eura sa zateznim kamatama do dana donošenja presude.

Prema dodatnim informacijama, Novljanima je poznato, a u katastarskoj evidenciji lako proverljivo, da se ime gospodina Zarića pominje i kod izgradnje višespratnice u najstrožem centru Herceg Novog, preko puta crkve na Toploj, koja se u katastarskoj evidenciji vodi kao stambeno poslovni objekat od 140 kvadrata, a jasno je da je u osnovi bar duplo veća. Krenemo li dalje prema Igalu naići ćemo na još jedan nelegalan objekat na parceli broj 993, za koji se u dokumentaciji ponovo pojavljuje ime Milan Zarić.


(radiojadran.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)