DALA OSTAVKU JER NEMA PODRŠKU NADLEŽNIH: Direktorka Ana Lončarević Badnjar odlučila da napusti "Aerodrome Crne Gore"

Z. Z.

27. 04. 2021. u 19:21

PRE korone "Aerodromi Crne Gore" imali su sve veći profit, ulagali su u razvoj, opsluživali sve više aviona i dovodili znatan broj turista.

ДАЛА ОСТАВКУ ЈЕР НЕМА ПОДРШКУ НАДЛЕЖНИХ: Директорка  Ана Лончаревић Бадњар одлучила да напусти  Аеродроме Црне Горе

Foto Arhiva

Danas, to je preduzeće u kojem radnici po prvi put, nezvanično saznajemo, neće primiti platu na vreme.

Zvanično, na kraju 2020. "Aerodromi" su izgubili skoro 25 miliona evra, a uslužili su manje dva miliona putnika. Agonija se nastavila i ove godine, pa sada, mada iz opozicionih redova stižu ocene da je sadašnja vlada dovela to preduzeće do gašenja. U međuvremenu Ana Lončarević Badnjar (na slici), v. d. direktora uz obrazloženje da zbog nepremostivih razlika sa nadležnima oko organizacije i poslovanja kompanije podnosi ostavku.

Foto Arhiva

- Na svim sastancima sa predstavnicima organa upravljanja preduzeća, resornog ministarstva i predstavnika Vlade kao osnivača, pokušala sam da objasnim svoje viđenje prioriteta u poslovanju, kao i značaj kompanije na kompletnu turističku privredu. Kako je podrška izostala, ne preostaje ništa drugo nego da podnesem ostavku - navela je Lončarević.Ubrzo su se oglasili iz sindikata podgoričkog, ali i tivatskog aerodrome i poručili da su zatečeni i iznenađeni što nije bilo više sluha za njen rad, te nastojanje da profesionalno i stručno pomogne u poboljšanju poslovanja preduzeća.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija zasad se nisu izjasnili o ostavci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)