NATO ŠTITI POVERLJIVE PODATKE U SVAKOJ ČLANICI: Da li je curenje obaveštajnih informacija u Crnoj Gori narušilo saradnju saveznika?

Tanjug

18. 04. 2021. u 09:16

ZAMENIK generalnog sekretara NATO-a Mirča Đoana, izjavio je da NATO svakodnevno osigurava da su poverljivi podaci Alijanse zaštićeni.

НАТО ШТИТИ ПОВЕРЉИВЕ ПОДАТКЕ У СВАКОЈ ЧЛАНИЦИ: Да ли је цурење обавештајних информација у Црној Гори нарушило сарадњу савезника?

Foto: Depositphotos

Đoana je u intervjuu za podgoričku Pobjedu rekao da Alijansa u tu svrhu ima posebne postupke, koji uključuju pojedinačnu proveru svake zemlje članice, prenosi portal RTCG.

Na pitanje da li je nedavno curenje obaveštajnih podataka jedne zemlje članice u Crnoj Gori narušilo poverenje saveznika u Podgoricu i da li će uticati na buduću saradnju, Đoana je odgovorio da ceni doprinos Crne Gore.

- Crna Gora je visoko cenjeni saveznik. Pozdravljamo stalni doprinos vaše zemlje našoj zajedničkoj bezbednosti i konsolidaciji stabilnosti na Zapadnom Balkanu - naveo je Đoana.

Nedavno istraživanje objavljeno u godišnjem izvještaju NATO-a pokazalo je da podrška Alijansi u Crnoj Gori iznosi 50 odsto, dok 30 odsto građana Crne Gore želi da napusti Alijansu, prenosi RTCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)