OSILILI SE RIBARI DINAMITAŠI: "Stop krivolovu" apeluje na nadležne da hitno reaguju

V. V.

07. 04. 2021. u 06:34

APELI i upozorenja iz građanske inicijative "Stop krivolovu" za hitno reagovanje nadležnih u borbi protiv krivolova, jednako na terenu i u institucijama sistema, posebno kod korišćenja eksploziva, nisu uzaludni.

ОСИЛИЛИ СЕ РИБАРИ ДИНАМИТАШИ:  Стоп криволову апелује на надлежне да хитно реагују

Foto "Fejsbuk"

Proteklih dana stižu prijave građana o detonacijama u rejonu Luštice, Krimovice, u blizini Bara, Budve i ušća Bojane. Između uvale Žanjic i Plave špilje, sportski ribolovci su našli jedan od štekova ribolovaca - dinamitaša. Reč je o eksplozivnim napravama za masovan izlov ribe, saopštavaju iz građanske inicijative "Stop krivolovu". O svemu su obavestili policiju pa je eksploziv bezbedno uklonjen.

- Očekujemo jak odgovor države na ovo "povampirenje" dinamitaša, koji koriste trenutno stanje izazvano pandemijom virusa kovid 19, angažovanost pripadnika policije na drugim zadacima, nemogućnost međuopštinskog saobraćaja koja aktivistima akcije "Stop krivolovu" otežava rad na terenu, a krivolovcima pomaže da nelegalne aktivnosti nanovo pokrenu - poručili su članovi "Stop krivolovu".

Oni obećavaju da će i dalje činiti sve što mogu da se krivolov zaustavi ili spreči, ali sami nemaju ingerencije da reaguju. Zbog toga pozivaju nadležne da se radna grupa za borbu protiv krivolova Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede što pre sastane i organizuje zajedničko delovanje kako bi se jasno i snažno odgovorilo na problem čije rešavanje ne daje više mnogo vremena za čekanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)