"UDELITE SIROTINJI!" Propast samozvane CPC, Miraš počeo da prosi!

Novosti online

26. 03. 2021. u 10:01

SAMOZVANI mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve Miraš Dedeić objavio je apel i dva žiro računa, za zemlju i dijasporu, u kojem poziva, kako kaže, Crnogorce i Crnogorke da finansijski pomognu tu versku organizaciju.

УДЕЛИТЕ СИРОТИЊИ! Пропаст самозване ЦПЦ, Мираш почео да проси!

Foto: Printskrin

U apelu, koji je objavio portal RTCG, Miraš kaže da su u teškoj finansijskoj situaciji, što dovodi u pitanje njihovo postojanje.

Ukazuju na težak položaj u kojem se nalaze od osnivanja krajem oktobra 1993. godine.

Nastali u vreme apsolutne vlasti DPS-a Mila Đukanovića u nameri da oni budu zvanična crnogorska crkva, a da SPC bude oteta imovina i proterana sa crnogorske teritorije, Miraš optužuje bivšu vlast da im za to nije dala punu podršku.

- U međuvremenu, većinu je upisala u vlasništvo Srpske paravoslavne crkve. Namerno je godinama odbijala da nam dodeli plac za izgradnju crkve u Baru i odugovlačila je s dodelom placa za izgradnju saborne crkve u Podgorici - naveo je Miraš Dedeić.

Ni nova vlast im nije po volji jer, kako kaže, ne pokazuje nameru da im pomogne u izgradnji crkvenih objekta.

Kaže i da je tu crkvu bivša vlast Mila Đukanovića "pomagala tek od 2007. godine, i to mizernim iznosom od 4.200 evra mesečno".

- Istovremeno, rušila nam je autoritet na sve moguće podle i neljudske načine. U tome su bili uključeni mnogi crnogorski kulturni, javni i politički delatnici, tako da nam je podrška javnosti od 35,4 odsto 2004. srušena na 12 odsto 2020. godine. Cilj joj je bio da u konačnici ukloni CPC sa duhovne scene u korist takozvane Pravoslavne crkve, kakve nikada nije bilo i nikad neće biti... - naveo je, između ostalog, Dedeić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Milan

26.03.2021. 16:25

A, mozete i da prodajete krofne po ulcinjskoj plazi i da vodate magarca da se slika sa turistima. Za magarca morate objaviti konkurs, velika je konkurencija.

Zoran 555

26.03.2021. 17:50

E kaka su vremena dosla.. Pa "mitropolit" nema ni za kladionice..To je sramota Mila i DPS..slabo se krstavaju kod "crnogorskog mitropolita"..ne zovu ni na osvecenje ,niti vodicu svete..Slaba im je vjera..a puna usta "Crnogorske Crkve"..E kada bi se mrznja mogla meriti ili zameniti.. sa verom..koji bi to bogomoljci bili..

Zarko

26.03.2021. 17:57

Кме кме ајде мало плачи Мираше, отпадниче од Светосавља и вере православне. Има код мене у винограду посла, плаћам 2 евра по сату.