ZATVARAJU SE GRADOVI U CRNOJ GORI! Uvedene rigorozne mere, evo do kada su na snazi

V. K.

10. 03. 2021. u 17:06

IGOR Galić, direktor Instituta za javno zdravlje saopštio je uvođenje novih mera u borbi protiv virusa korona.

ЗАТВАРАЈУ СЕ ГРАДОВИ У ЦРНОЈ ГОРИ! Уведене ригорозне мере, ево до када су на снази

Foto Depositphotos

- Zabranjuje se rad tržnih centara, štandova i sličnog u opštinama koje imaju 14-dnevnu stopu incidencije na 100.000 stanovnika veću od 800 - Podgorica, Budva, Tivat, Herceg Novi, Ulcinj, Cetinje, Nikšić, Plužine, Bar, Kotor i Pljevlja. Takođe je, zabranjeno kretanja stanovnika izvan opština koje takođe imaju istu stopu incidencije, izuzev za ranije definisane izuzetke i uz potvrde, kazao je Galić, dodajući da se novim merama zabranjuje rad ugostiteljskih objekata, osim za goste hotela, kladinonicama, fitnes centara u ovim opštinama.

U ovim gradovima prekida se obrazovno vaspitni rad u javnim i privatnim vaspitno-obrazovnim ustanovama i počinje primena onlajn sistema učenja. Škole od sutra ne rade, a vrtići od pretka.

Crnogorski državljani, stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori, kao i stranci, osim ako ulaze iz BiH, Srbije, tzv. Kosova ili Albanije, moraju da prilože negativan rezultat PCR ili brzog antigen testa, ne starijeg od 48 sati ili pozitivnog serološkog nalaza na antitela, ne starijeg od mesec dana. Ove mere trajaće narednih sedam dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna