VRTIĆ NA 6.340 KVADRATA: Konačno postignut dogovor oko lokacije gde će se graditi obdanište u Baru

B. DABIĆ

09. 03. 2021. u 07:39

POSLE dve godine čekanja, konačno je određena lokacija za izgradnju vrtića u Baru - u blizini Centra za suptropske kulture, ukupne površine 6.340 kvadratnih metara sa kojom su saglasni ministarstvo, opština i predstavnici građanske inicijative.

ВРТИЋ НА 6.340 КВАДРАТА: Коначно постигнут договор око локације где ће се градити обданиште у Бару

Foto Privatna arhiva

Iz Opštine Bar su saopštili da pozdravljaju odluku Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta o odabiru lokacije za izgradnju dečjeg vrtića. Opština Bar učestvovala je u konsultacijama za određivanje lokacije za vrtić sa Ministarstvom ekologije, prostornog planiranja i urbanizam, i sa zadovoljstvom potvrđujemo da je uvažena argumentacija lokalne uprave i usvojen predlog koji smo predstavili nadležnim organima za realizaciju projekta.

Definisana lokacija u okviru DUP "Topolica-Bjeliši" je upravo ona koju je Opština predložila još u februaru 2019, a koja je usaglašena i sa predstavnicima građanske inicijative.

- Opština Bar spremna je da pruži doprinos u realizaciji projekta izgradnje dečjeg vrtića, a posebno kroz unapređenje saobraćajne infrastrukture u neposrednom okruženju parcela definisanih za izgradnju ovog objekta od kapitalnog značaja. Dečji vrtić u Baru je izrazita potreba stanovnika našeg grada - naveli su iz Opštine Bar.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna