PREDSEDNIK KATIĆ O INSTITUTU IGALO: Sačuvaćemo brend Herceg Novog

V. V.

24. 02. 2021. u 18:37

ПРЕДСЕДНИК КАТИЋ О ИНСТИТУТУ ИГАЛО: Сачуваћемо бренд Херцег Новог

Foto arhiva

ZA HITNO rešavanje problema u kojima se nalazi Institut "Dr Simo Milošević" Igalo, radi očuvanja ustanove koja je brend grada i države, lično će se založiti, poručio je predsednik Herceg Novog, Stevan Katić.

Insistira se na očuvanju Instituta i zaštiti prava radnika, a u saradnji sa novom Vladom radi na iznalaženju odgovorne strategije budućeg poslovanja, kako bi novski gigant ostao svetski priznato banjsko lečilište.

-Upoznati smo sa problemima Instituta, pre svega činjenicom da su radnici treći mesec bez zarada i da se odlaže otvaranje ovog važnog zdravstveno-turističkog centra. Lično ću se angažovati i založiti za očuvanje ugleda i reputacije jedine banje i jednog od najznačajnijih privrednih subjekata u Crnoj Gori, kazao je predsednik Katić.

Naglasio je takođe da je svakodnevno u komunikaciji sa Investiono-razvojnim fondom, Ministarstvom finansija i Vladom Crne Gore, kako bi našli rešenje, obezbedili kredit za izmirenje plata i radove neophodne za otvaranje objekta.

Katić je napomenuo da je ostvarena dobra saradnja sa aktuelnom v.d. direktoricom, dr Marinom Delić, koja je Iskazala volju da u saradnji sa državom i lokalnom upravom prevazilazi aktuelne probleme.

Foto V. Vujanović

Katić ističe i da se nada da će rešenje biti nađeno jer je proteklih godina Institut "prošao i kroz teže situacije nego što je današnja."

Katić je poručio i da je "važno da o budućnosti Instituta više u Vladi neće odlučivati oni koji su godinama svesno i namerno pokušavali da uruše njegov ugled i da ga kroz privatizaciju prodaju budzašto, kao što je urađeno sa još nekim firmama u Herceg Novom od kojih danas imamo samo ruševine."

NA PRINUDNOM ODMORU OD NOVEMBRA

REAGOVANJE predsednika Katića usledilo je nakon što se oglasio sindikat ove ustanove u kojoj oko 600 radnika a sa njima i njihovih porodica strahuje za egzistenciju, jer platu nisu primili od kraja novembra prošle godine. Od tada su zaposleni na prinudnom odmoru. Rukovodstvo Sindikalne organizacije se obraćalo nadležnima, međutim, predsednica Sindikata dr Marija Obradović, kaže vreme za čekanje je na izmaku. Od Vlade i nadležna ministarstva očekuju pomoć i da očuvaju brend Instituta Igalo.

OD STRANACA 45 ODSTO ZARADE

INSTITUT Igalo, podsećaju iz Sindikata, jedan je od najboljih proizvoda Crne Gore, a u 2019.godini prihodovao je više od 45 odsto zarade sa inostranog tržišta. Naglašavaju da je staro rukovodstvo u novembru prošle godine zatražilo od Investiciono razvojnog fonda kredit kako bi isplatili zarade zaposlenima ali i pripremili se za otvaranje. Prema rečima v.d.direktora dr Marina Delić obećano je da će kredit dobiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)