TOTALNO ZAKLJUČAVANJE: Nema izlaska iz grada, šetnji, trgova, plaža, obavezne maske i na otvorenom - lokdaun u Budvi i Tivtu! (FOTO)

B. DABIĆ

15. 02. 2021. u 18:36

ZBOG epidemiološke situacije zabranjen je izlazak stanovništva sa teritorije Opština Budva i Tivat.

ТОТАЛНО ЗАКЉУЧАВАЊЕ: Нема изласка из града, шетњи, тргова, плажа, обавезне маске и на отвореном - локдаун у Будви и Тивту! (ФОТО)

Novosti

Na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore, ministarstvo zdravlja na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, danas je donelo ovu naredbu.

Zabrana se ne odnosi na obavljanje redovnih radnih zadataka, na osnovu potvrde poslodavca, ostvarivanje zdravstvene zaštite, na osnovu medicinske dokumentacije; negu lica koja usled bolesti, stanja ili posledica povrede nisu sposobna da samostalno obavljaju svakodnevne životne aktivnosti, što se dokazuje potvrdom koju izdaje izabrani doktor i izvodom iz odgovarajućeg matičnog registra građana kojim se dokazuje srodstvo, ili ugovorom o nezi, ili izdržavanju kojim se dokazuje međusobni pravni odnos i održavanje ličnih odnosa dece sa roditeljem sa kojim ne žive, u skladu sa sudskom odlukom.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva, kojim je predsedavao predsednik opštine Budva Marko Carević a na osnovu preporuka IZJCG i Ministarstva zdravlja CG je doneo je preventivne mere. Od danas zatvaraju se igrališta i teretane na otvorenom prostoru na teritoriji opštine Budva. Za izvršavanje ove mere je zadužena i odgovorna Komunalna policija Budva.

U slučaju potrebe Komunalnoj policiji će asistirati i pomagati pripadnici CB Budva i Službe zaštite i spašavanja Budva.

B. Dabić

Opštinski Tim doneo je naredbu o zabrani korišćenja svih šetališta na teritoriji Opštine Budva (Jaz, Budva, Bečići, Rafailovići, Miločer, Sveti Stefan, Pržno, Petrovac, Buljarica); svih plaža, trgova, parkova i javnih površina pogodnih za okupljanja koje se nalaze na teritoriji ove opštine kao i platoa ispred Starog grada.

REDOVNA DEZINFEKCIJA

ZADUŽUJE se Služba zaštite i spašavanja Opštine Budva da vrši redovnu dezinfekciju svih objekata javnih ustanova na teritoriji opštine kao i javnih površina, stambenih ulaza, ulica, parkinga i drugih površina u cilju suzbijanja širenja novog korona virusa u cilju zaštite zdravlja građana. Pripadnici Službe zaštite i spašavanja se stavljaju na raspolaganje Patronažnoj službi JZU Dom zdravlja u cilju bržeg i efikasnijeg delovanja i pružanja pomoći COVID pacijentima koji se nalaze na kućnom lečenju.

Takođe, Opštinski Tim je doneo odluku da na prostoru Starog grada mogu boraviti samo vlasnici objekata i oni koji žive i rade na ovom lokalitetu, u skladu sa izdatim naredbama nadležnih državnih organa. Zadužuje se Komunalna policija da vrši kontrolu poštovanja izdatih zabrana korišćenja u saradnji sa Centrom bezbednosti Budva.

Svi koji prekrše izdate naredbe biće procesuirani shodno propisanim zakonskim sankcijama.

Obaveza svih stanovnika Budve je nošenje zaštitne maske na javnim površinama, a kontrolu i poštovanje će sprovoditi pripadnici Komunalne policije.

Ova mera primenjivaće se od danas.

ZADUŽENjA DOBILA I POLICIJA

Zadužuje se CB Budva da osnovu dobijenih spiskova lica koji su pozitivni na COVID-19, od strane zdravstveno-sanitarne inspekcije i drugih nadležnih državnih organa vršri kontrolu poštovanja izrečenih mera, kao i u slučaja kršenja istih preduzmu sve zakonske mere u cilju sankcionisanja neodgovornih građana.

Takođe, zadužuje se CB Budva da u situacijama kada drugi nadležni državni organi ne mogu pronaći ili stupiti u kontakt sa licima koji su COVID pozitivni ili im je izrečena mera samoizolacije, preduzmu radnje kako bi se ista pronašla i procesuirala u skladu sa zakonskim nadležnostima.

 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna