DOKTORKA JEVĐEVIĆ UPOZORAVA: Ukoliko želite da primite vakcinu protiv korone, jedna stvar je zabranjena

Novosti online

15. 02. 2021. u 17:11

POJAVILE su se indicije da fileri, hijaluron i silikoni mogu da izazovu alergijsku reakciju nakon primanja vakcine protiv korona virusa.

ДОКТОРКА ЈЕВЂЕВИЋ УПОЗОРАВА: Уколико желите да примите вакцину против короне, једна ствар је забрањена

Foto: Printskrin Prva

- Kao i za svaki drugi lek, i za estetske intervencije mora da se određen vremenski period radi na kliničkim ispitivanjima. Bilo koji od simptoma da se javi, na primer glavobolja, pacijent treba da odustane od estetske operacije - rekla je doktorka estetske medicine Maja Jevđević.

Ona je navela studiju prema kojoj je tri od 30.000 pacijentkinja koje su primile Astrazeneku, dobilo i alergijsku reakciju posle hijeluronske injekcije.

Mada ističe da je to zanemarljiv broj, ipak savetuje kako ali ne bi trebalo istovremeno raditi tretman i primati vakcinu protiv korona virusa.

- Bilo koja estetska injekcija da je u pitanju, nije pametno primati vakcinu, samo kako bi se pratili efekti intervencije. Kod žena koje prvi put dođu na injekciju hijeluronske kiseline ili botoks, dve nedelje se prati stanje kako bi mogle da se prijave bilo kakve nuspojave - objasnila je dr Jevđević za TV Prva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Dronom ubijen Ivan Šaljnev