PALICA U RUCI EKSPERATA: Izabrano rukovodstvo nove nacionalne avio-kompanije

Z. Z.

06. 02. 2021. u 07:39

U NOVOM menadžmentu su pojedinci koji su se dokazali na ranijim poslovima i sposobni su da prihvate izazov i daju puni doprinos stvaranju novog nacionalnog brenda, saopšteno je iz izvršne vlasti.

ПАЛИЦА У РУЦИ ЕКСПЕРАТА:  Изабрано руководство нове националне авио-компаније

Arhiva

- Ovim dokazujemo da aktivno radimo na povratku kvalifikovanog kadra iz inostranstva u Crnu Goru - poručeno je iz Vlade.

Za izvršnog direktora novoosnovane avio-kompanije "TO Montenegro" izabran je Predrag Todorović koji ima, navodi se, duže od deset godina ekspertskog i konsultantskog iskustva u evropskoj avijaciji.

- Osam godina je radio na rukovodećim pozicijama u Pro Sky France, kompaniji koja iznajmljuje avione za celi svet, a prethodne dve godine proveo je u kompaniji CitizenPlane. Takođe, učestvovao je u formiranju francuskog predstavništva Air-Brokera. Poseduje dve magistrature i govori četiri strana jezika - navedeno je u biografiji koje je Ministarstvo finansija i socijalnog staranja dostavilo medijima.

U Odboru direktora su Filip Radulović, Nebojša Vuksanović, Milovan Milić, Goran Đurović i Pavle Tripković.

- Odabrani kandidati su tokom svojih karijera pokrivali najodgovornija mesta u kompanijama u kojima su radili. Važno je naglasiti da svi oni dolaze iz različitih sektora, da imaju obrazovne kvalifikacije, što će biti od posebnog značaja za dalji razvoj novog nacionalnog avio-prevoznika - ocenjeno je iz izvršne vlasti.

Osnivanje nove kompanije "TO Montenegro", počelo je uplatom osnivačkog kapitala od četiri miliona evra, a procene su da će za kompletan posao osnivanja novog avio-prevoznika biti potrebno 30 miliona evra. Sledeći korak bio je izbor rukovodstva. Što je i učinjeno, a sada su očekivanja da takav menadžment, sa takvim znanjem i iskustvom, kako je rekao ministar Milojko Spajić, preuzme na sebe odgovornost i do početka sezone obezbedi da Crna Gora bude dostupna avio-destinacija za turiste.

GUBITAŠ PRIZEMLjEN

AVIONI doskorašnje avio-kompanije "Montenegro erlajnsa" prizemljeni su krajem decembra prošle godine, kada je iz Vlade najavljeno gašenje. Takva odluka je usledila nakon rešenja Agencije za konkurentnost da više ne može "ubrizgavati" državnu pomoć u, kako je rečeno, dugogodišnjeg gubitaša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna