VUKČEVIĆ, ADŽIĆ I MUGOŠA NA SLOBODI: Nije im određeno tužilačko zadržavanje

V.K.

04. 02. 2021. u 17:34

BIVŠEM direktoru IRF, Zoranu Vukčeviću i procenitelju Milanu Adžiću nakon saslušanja nije određeno tužilačko zadržavanje.

ВУКЧЕВИЋ, АЏИЋ И МУГОША НА СЛОБОДИ: Није им одређено тужилачко задржавање

Foto: DPS

Na slobodi je nekoliko sati ranije izašao bivši ministar poljoprivrede u prelaznoj Vladi 2016. Budimir Mugoša. Na saslušanju je bio pozvan i Petar Ivanović poslanik DPS-a i savetnik za ekonomiju Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore.

Pripadnici Specijalnog policijskog tima uhapsili su jutros Vukčevića, Mugošu i Adžića  osumnjičene za  nenamensku raspodelu (50 miliona dolara kreditnih sredstava), ali i trošenje novca, koji je 2015. i 2016.godine uplaćen u prvoj tranši kreditne linije iz Abu Dabi fonda.

U Specijalno državno tužilaštvo saslušan je i Petar Ivanović, koji nije zvanično osumnjičen za delo korupcije i „zloupotrebe službenog položaja“  jer ga štiti poslanički imunitet. Međutim, vicepremijer Dritan Abazović saopštio je na svom Tviter nalogu da Ivanoviću treba u „što kraćem roku skinuti imunitet“, pa se očekuje  da se to obavi u martu na prvj redovnoj sednici parlamenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju