ŠEF ANB POTVRDIO! Crnogorska tajna služba spaljivala dokumenta, uništeni papiri o nezakonitom prisluškivanju

Novosti online

21. 01. 2021. u 09:52

ŠEF AGENCIJE za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić saopštio je da će o paljenju tajnih dokumenata te službe uskoro obavestiti skupštnski Odbor za bezbednost i odbranu, ali i druge nadležne organe - radi utvrđivanja odgovornosti.

ШЕФ АНБ ПОТВРДИО! Црногорска тајна служба спаљивала документа, уништени папири о незаконитом прислушкивању

Foto: Printscreen

Vršilac dužnosti direktora Agencije potvrdio je informacije koje su nedavno objavljene - da su pojedini zaposleni uništavali materijal te tajne službe i da je reč o dokumetaciji o nezakonitom prisluškivanju i praćenju...

- Nakon stupanja na dužnost v.d. direktora ANB-a, a u cilju postizanja primarnog cilja - vraćanja ugleda Agencije za nacionalnu bezbednost koji ona zaslužuje, otpočeo sam internu kontrolu rada Agencije i pritom u ovom trenutku utvrdio: Tačno je da postoje dokazi da je uništen deo dokumentacije koji nije prolazio zvaničnu evidenciju; Tačno je da postoje dokazi da je uništen deo dokumentacije - spisi o tajnom prikupljanju podataka bez prethodne odluke donesene u skladu sa Zakonom - saopštio je Vukšić juče.

On je objasnio da je u toku prikupljanje informacija i dokaza koji se odnose “na navedene i druge nezakonitosti u radu pojedinih službenika Agencije”:

- Za koje postoji osnovana sumnja da su svojim radnjama najgrublje prekršili Ustav Crne Gore kojim su zagarantovana sloboda i prava čoveka i građanina - rekao je Vukšić.

Rekao je da će o svemu obavestiti Skupštinu i nadležne organe radi utvrđivanja odgovornosti.

- Shodno navedenom, a u smislu Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbednost i Zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbednosti i odbrane, u najskorije vreme, kao v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbednost ću o svim preduzetim radnjama i aktivnostima, te prikupljenim informacijama i dokazima obavestiti nadležno skupštinsko radno telo koje vrši parlamentarnu kontrolu rada Agencije, kao i javnost, te nadležne organe radi utvrđivanja odgovornosti”.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna