UHAPŠEN I KOVAČEVIĆEV SIN: Otac i sin se terete za formiranje kriminalne organizacije

S.Đ.

24. 12. 2020. u 22:51

DANKO Kovačević - sin direktora Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića, uhapšen je u nastavku akcije koju su danas po nalogu specijalne tužiteljke Lidije Mitrović izveli pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja.

УХАПШЕН И КОВАЧЕВИЋЕВ СИН: Отац и син се терете за формирање криминалне организације

Dragan Kovačević

Osim mlađem Kovačeviću, lisice na ruke stavljene su geometru iz Tivta Veselinu Tomaševiću i  Sanji Popović iz Podgorice. Tomašević je od ranije poznat organima gonjenja jer je pre skoro deset godina osuđen na petomesečnu kaznu zatvora zbog primanja mita.

Prema nezvaničnim saznanjima otac i sin terete se da su formirali kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali ostali osumnjičeni.

Dragan Kovačević uhapšen je juče, kada su ujedno tužiteljki Mitrović privedeni Ana Lakićević Grdinić načelnica tivatske Područne jedinice te uprave i geometar Krsto Pavićević. Pavićević koji je bio zaposlen u firmi Kovačevićevog brata Dragoslava nakon saslušanja pušten je da se u daljem postupku brani sa slobode.

Tužilačko zadržavanje u trajanju do 72 sata određeno je Kovačeviću kao i Lakićević Grdinić. 

Prema saznanjima crnogorskih medija, istraga u ovom predmetu počela prijavom Podgoričanina Aleksandra Gazivode - da ga je Kovačević ucenama primorao da mu za male pare proda milionski vrednu kuću u Tivtu.

Tvrdi da je na taj način sinu Danku pribavio protivopravnu korist, jer je na njegovo ime upisana vredna imovina na obali mora.

Gazivoda je istražiteljima ispričao da obekat u zoni Morskog dobra nije mogao legalizovati dok je bio vlasnik, ali da je to učinjeno nakon što je prešao u ruke Kovačevića, koji je i član Glavnog odbora Socijaldemokrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024