ODLUKA O NOVOJ VLADI 24. NOVEMBRA: Kolegijum predsednika Skupštine Crne Gore zasedao povodom sednice parlamenta u okolnostima pandemije

V. K.

10. 11. 2020. u 19:44

ОДЛУКА О НОВОЈ ВЛАДИ 24. НОВЕМБРА: Колегијум председника Скупштине Црне Горе заседао поводом седнице парламента у околностима пандемије

Foto: Printskrin

Sednica crnogorskog parlamenta na kojoj će se birati nova vlada biće održana 24. novembra. Ovo je saopštio Slaven Radunović, šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta, posle sednice Kolegijuma predsednika Skupštine.

- Dogovoreno je da se održi sednica o dogovoru da poslanici glasaju onlajn, a taj način izjašnjavanja važio bi do 31. decembra - kazao je Radunović.

U nesvakidašnjoj situaciju našli su se poslanici crnogorskog parlamenta, jer je zbog virusa korona dovedeno u pitanje glasanje za novu vladu, čiji sastav je predložio mandatar Zdravko Krivokapić!

Kao što je poznato, nekoliko parlamentaraca je pozitivno na virus korona. Poslanici koji su u samoizolaciji neće moći da prisustvuju skupštinskim zasedanjima, pa se traži način kako da ipak učestvuju u radu Skupštine.

Problem je u tome što važećim poslovnikom nije predviđena mogućnost elektronskog glasanja, pa će morati i formalno da bude predložena hitna izmena poslovnika, i to u jednom članu.

Inače, mandatar Zdravko Krivokapić je pre nekoliko dana predložio sastav buduće vlade, koja bi imala 12 ministarstava. Ostala je jedina enigma - pozicija ministra odbrane. Tu poziciju ponudio je Dritanu Abazoviću, lideru Građanskog pokreta URA i nosiocu jedne od tri pobedničke liste na izborima održanim 30. avgusta "Crno na bijelo".

ROKOVI

IAKO je najavljeno da će kabinet mandatara Krivokapića biti ozvaničen mnogo ranije, zakonski, nova vlada može biti izabrana sve do 8. januara naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)