NAJZNAČAJNIJA LIČNOST U NOVIJOJ ISTORIJI CRNE GORE: Vučinić o smrti mitropolita Amfilohija

V.K.

31. 10. 2020. u 12:37

POVODOM smrti njegovog visokopreosveštenstva arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, pravoslavnom sveštenstvu, monaštvu i vernicima predsednik Radničke partije Maksim Vučinić uputio je izraze saučešća.

НАЈЗНАЧАЈНИЈА ЛИЧНОСТ У НОВИЈОЈ ИСТОРИЈИ ЦРНЕ ГОРЕ: Вучинић о смрти митрополита Амфилохија

Foto: Privatna arhiva

- Mitropolit Amfilohije je nesumnjivo najznačajnija ličnost u novijoj istoriji Crne Gore, širom Pećke patrijaršije omiljen kao narodni patrijarh i širom hrišćanskog sveta priznati teolog. Imali smo čast i blagoslov da živimo u vremenu njegove službe na tronu zetskih i crnogorskih mitropolita. Od svoga dolaska na tron pa do danas, bio je i ostao čaovek od najvećeg poverenja ovoga naroda, odlučan i neporažen. Veliki neimar Crkve Hristove, i  glasan protivnik svega antinardonog i antihrišćanskog. Borio se i izborio protiv guvernadura svoga vremena i odigaroa ključnu ulogu su svim značajnim društveno političkim dešavanjima. Jednom rečju dostojan trona svetog Petra cetinjskog. Nama, njegovoj pastvi, ostaje da se sa pijetetom sećamo njegovog lika i dela i da čuvamo  i negujemo Crnu Goru kakvu nam je ostavio - navodi Vučinić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima