PREDSEDNIK VUČIĆ POTVRDIO: Za nekoliko sati putujem u Podgoricu, prisustvovaću sahrani Amfilohija

Novosti online

31. 10. 2020. u 12:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je informacije da će prisustvovati poslednjem ispraćaju počivšeg motropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ПОТВРДИО: За неколико сати путујем у Подгорицу, присуствоваћу сахрани Амфилохија

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- Za nekoliko sati putujem u Podgoricu. Prisustvovaću sahrani Mitropolita crnogorsko - primorskog Amfilohija i razgovaraću sa predstavnicima srpskog naroda u Crnoj Gori - napisao je predsednik na svom zvaničnom Instagram nalogu Budućnost Srbije.

Dolazak Vučića na poklonjenje velikom duhovniku i obnovitelju vere može se tumačiti i kao otvaranje nove stranice u odnosima dveju bratskih država, koji su voljom i neprijateljskim potezima oligarhije iz DPS proteklih decenija svedeni na najniži mogući nivo. Dolazak Vučića na oproštaj od Amfilohija samo je metaforična nadgradnja onoga sto je predsednik Srbije već učinio i što čini za naš narod u Crnoj Gori - od izdvajanja novca za izgradnje Srpske kuće u Podgorici do obnove hramova i pomoći udruženjima angažovanim na zaštiti kulturnog i duhovnog identiteta Srba.

Podsetimo, mitropolit Amfilohije biće sahranjem sutra u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, a tom činu će osim Vučića prisustvovati i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, patrijarh Irinej i visoki arhijereji SPC i pomesnih crkava. Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije kazao je jutros da bi dolazak Vučića na sahranu značio "još bolje i bliskije odnose Srbije i Crne Gore, a to narod želi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (33)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024