NJEGOV PUT JE PUT HRISTA: Potresan govor vladike Atanasija kraj odra Amfilohija - Neka mu je blažen put Svetih Petrovića i mučenika

M.M.

31. 10. 2020. u 12:33

- NjEGOV put je put Hrista. Posetio sam Mitropolita u bolnici. Tražio je da ga ispovedim - počeo je svoju besedu vladika Atanasije kraj odra mitropolita Amfilohija.

ЊЕГОВ ПУТ ЈЕ ПУТ ХРИСТА: Потресан говор владике Атанасија крај одра Амфилохија - Нека му је блажен пут Светих Петровића и мученика

Foto: D. Milovanović

- I ja sam se njemu ispovedio. I, orodili smo se - kazao je umirovljeni vladika Atanasije (Jeftic) u kratkoj besedi nad odrom Amfilohija.

- On je bio spreman na ovaj put, na put Hrista kojim je hodio, služeći i žrtvujući se za narod.                                          

Vladika Atanasije podsetio je na njihovo drugovanje i od detinjasta, kasnije i monahovanje, kako je kazao "radi otvorenog srca našega i uma našega".

- Doneo sam mu, sinoć, pisma koje je razmenjivao sa ocem Justinom, položio sam u kovčeg da ih čita gore.                                                            

Vlafika Atanasije je još podsetio da je Mitropolit bio intelektualac, ali se u tome nije uzdizao, sledio je i razumevao  običnog čoveka i uvek imao vremena da sasluša i pomogne.

Posebno je u besedi istakao koliko je, tokom njegovog trajanja, u vrhu Mitropolije crnogorsko-primorske vratio svetlo obnovu odavno ugašenim manastirima.

Podsetio je da su zahvaljujući njegovoj upornosti oživeli i manastiri u Slavonsko-pakračkoj eparhiji.

- Neka mu je blažen put Svetih Petrovića i mučenika od Kosova i Lovćena. I cele Vaseljene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!