DRITAN PROTIV VOJNE VEŽBE: Abazović jasno poručio Boškoviću - Neodgovoran si, to više neće moći tako

Tanjug

19. 10. 2020. u 09:27

ДРИТАН ПРОТИВ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ: Абазовић јасно поручио Бошковићу - Неодговоран си, то више неће моћи тако

Foto: Printscreen

LIDER platforme “Crno na bijelo” Dritan Abazović protiv je da na Sinjajevini, jednoj od najlepših crnogorskih planina i najvećem pašnjaku na Balkanu, bude vojni poligom i obećava da će to biti promenjeno.

Kod god da bude budući ministar odbrane to više neće biti tako, tvrdi Abazović.

- To se lako rešava, mi imamo nekoliko predloga gde bi mogle da se održavaju vežbe. Jedan je teren u blizini Nikšića, drugi u blizini Bjelopavlića. Ne mogu sad da preciziram gde tačno kako ne bih izazvao javnu polemiku, ali sa sigurnošću tvrdim da ima rešenja - rekao je Abazović.

On je dodao da je Crna Gora ustavno uređena kao ekološka država i da je NATO spreman da se prilagodi specifičnostima.

- Mi samo treba da procenimo u kost benefit analizi šta nam je bolje da imamo poligon ili da imamo drugi najveći pašnjak koji je netaknut, tu je računica vrlo jednostavna, a Vojska može trenirati i negde u regionu.

Ocenio je da odlazeći ministar odbrane Predrag Bošković urušava ugled jedne institucije i radi nešto, kako je rekao, krajnje neodgovorno.

Upros protestima stanovništva sela na Sinjajevini i mnogih nevladinih organizacija, danas bi na toj planini trebalo da počne vojna vežba koja će trajati do 23. oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)