BOŠNjAČKA STRANKA ODLUČILA: Neće u novu vladu Crne Gore

Tanjug

18. 10. 2020. u 17:58

БОШЊАЧКА СТРАНКА ОДЛУЧИЛА: Неће у нову владу Црне Горе

Foto: D. Milovanović

GLAVNI odbor Bošnjačke stranke (BS) odlučio je danas da ta stranka neće biti članica nove vlade Crne Gore.

"Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika s nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade", navodi se u saopštenju stranke posle sednice GO u Rožajama.

Glavni odbor BS je, dodaje se, jednoglasno podržao opređeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana.

Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi, ističe se u saopštenju.

Stranka će, kako se dodaje, podržavati sve procese koji su usmereni ka evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unapređenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

Bošnjačka stranka najavljuje da će biti partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i da će podržati sva zakonska rešenja u tom pravcu, kao i da će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese, dodaje se.

"Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmerenim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore”, ističe se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)