U CRNOJ GORI NOVE MERE OD SUTRA: Stanje sa epidemijom virusa korona upozoravajuće - najteže u ovim gradovima

Tanjug

18. 10. 2020. u 07:55

У ЦРНОЈ ГОРИ НОВЕ МЕРЕ ОД СУТРА: Стање са епидемијом вируса корона упозоравајуће - најтеже у овим градовима

Foto V.K.

OD sutra će u Budvi, Cetinju, Kolašinu, Ulcinju i na Žabljaku biti primenjivane pooštrene protivepidemijske mere - zabrana rada ugostiteljskih objekata (restorani, kafane, kafeterije, hotelski restorani osim za goste hotela) i zabrana okupljanja u objektima stanovanja licima koja nesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Kako je navedeno, u tim opštinama je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije i stopa oboljevanja veća je od 800 na 100.000 stanovnika.

Time te opštine automatski prelaze u grupu tri opština, u kojima će se od ponedeljka i u narednih 14 dana primenjivati pooštrene protivepidemijske mere.

- Trenutno nema opština u kojima je stopa oboljevanja preko 1200 na 100.000 stanovnika niti je za očekivati da se neka od opština nađe u toj kategoriji koja bi podrazumevala i zabranu kretanja u periodu od 22. do 05 sati - navedeno je u saopštenju.

Kumulativna incidencija u Podgorici trenutno je 792,7 na 100.000 stanovnika, te će odluka o eventualnom pooštravanju mera u Glavnom gradu biti doneta nakon statističke obrade svih uzoraka poslatih u Nemačku.

- Trenutno čekamo rezultate za još 212 uzoraka koji su uzeti u prethodnom 14-o dnevnom periodu. S obzirom na to da je deo uzoraka uzet iz Podgorice, za očekivati je da će incidencija u Podgorici preći preko 800 na 100.000 stanovnika (pošto je trenutna stopa 792,7) - navode iz IJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)