LUKA BAR: Montira se moderna dizalica za više vrsta tereta

B. Dabić

25. 09. 2020. u 13:21

ЛУКА БАР: Монтира се модерна дизалица за више врста терета

Foto: B. Dabić

U LUKU Bar dopremljena je savremena mobilna dizalica “LHM 420” čija montaža je u toku. Dizalica sa priključcima je ukupne vrednosti 3.750 000 miliona evra.

Ovo je potvrdio zamenik direktora AD Luka Bar Deda Đelović. Prema rečima Đelovića, osnovna svrha dizalice biće rad sa različitim vrstama tereta, a njene karakteristike i njen najviši nivo fleksibilnosti omogućavaju da veoma uspešno može da se koristi za suve i rasute terete, kao i za kontejnere, generalne i bilo koju drugu vrstu tereta.

Foto: B. Dabić

- Mobilna dizalica nabavljena je od nemačke firme ‘Liebherr’, svetskog renomea i jedne od vodećih svetskih proizvođača lučke i druge opreme. Jedan od ključnih razloga nabavke mobilne dizalice  jeste stalna potreba da kontinuirano unapređujemo tehnologiju rada i na taj način povećava nivo konkurentnosti na tržištu lučkih usluga - kazao je Đelović. 

Komplikovanu montažu elemenata vrše kvalifikovana lica iz nemačke fabrike “Liebherr”.

- Radi se o vrlo složenom procesu ali imamo sreću da smo u poslovnoj saradnji sa vrhunskom firmom, koja daje garanciju da će to biti realizovano baš onako kako treba i u rokovima koji su ugovoreni - naglašava Đelović.

Montaža bi trebalo da bude završena u narednih desetak dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)